Het tijdperk van expansie is geëindigd

NDTV News

PM Modi in Ladakh: PM Modi bereikte vanmorgen vroeg Ladakh.

Hoogtepunten

  • PM Modi sprak troepen toe tijdens een verrassingsbezoek aan Ladakh
  • Het bezoek van PM diende als een krachtig statement tegen de Chinese agressie
  • ‘De zwakken kunnen nooit vrede bereiken, de dapperen doen het,’ zei premier Modi

Ladakh / New Delhi:

Premier Narendra Modi vertelde tijdens een verrassend bezoek aan een voorwaartse post in Ladakh, dagen na een dodelijke grensclash met China, de troepen dat de vijanden van het land hun “vuur en woede” hadden gezien. De premier beschreef de soldaten als ‘de dapperen van de grond’ en zei dat ‘de zwakken nooit vrede kunnen bereiken, de dapperen wel’.

Zonder China te noemen, zei de premier: “Het tijdperk van het expansionisme is voorbij, dit is het tijdperk van ontwikkeling. De geschiedenis is getuige dat de uitbreidingskrachten hebben verloren of gedwongen werden terug te keren.”

Degenen die hun leven voor het land neerlegden, behoorden tot alle delen van India en belichaamden het ethos van moed, zei hij, en verzamelde de troepen.

‘Elke indiaan over de hele wereld, vooral in India, is van mening dat u allen de natie sterk en veilig kunt houden en houden. Uw moed is hoger dan de hoogten waar u gestationeerd bent. Uw armen zijn zo sterk als de bergen die ons omringen jij. Je zelfvertrouwen, vastberadenheid en overtuiging zijn net zo (onroerende) als de pieken hier.

Het bezoek van de premier werd gezien als een moraalverhoger voor het leger en een krachtige verklaring tegen de Chinese agressie bij de Line of Actual Control (LAC) sinds begin mei, die escaleerde tot een dodelijke vechtpartij op 15 juni waarbij 20 soldaten werden gedood en over 70 gewonden. Volgens bronnen van het leger zijn 45 Chinese soldaten gedood of gewond geraakt.

READ  Willekeurig: YouTuber geeft 10K aan iedereen die een multiplayer-mod voor Zelda: Breath Of The Wild kan maken

Gezangen van “Bharat Mata ki jai” en “Vande Mataram” braken uit toen hij in Nimu aankwam, naar verluidt op ongeveer 100 km van de plaats van de botsing in de vallei van de Galwan-rivier. Een video toonde soldaten die juichten terwijl de premier tussen hen liep, vergezeld door de chef van de staf van de defensie-generaal, Bipin Rawat, en de chef van het leger, MM Naravane.

Hij werd per helikopter naar Nimu gevlogen, 11.000 voet in de Himalaya en aan de oevers van de rivier de Indus.

PM Modi had voor het eerst contact met soldaten van het leger, de luchtmacht en de Indo-Tibetaanse grenspolitie. Later sprak hij de troepen toe.

‘Onze vijanden hebben uw vuur en uw woede gezien’, zei hij en richtte zich tot het XIV-korps van het leger in Leh dat het vuur- en woedekorps wordt genoemd.

PM Modi onderstreepte ook dat India niet zou stoppen met het bouwen van wegen en bruggen in het grensgebied, waarvan wordt aangenomen dat het de oorzaak is van de agressie van China.

Voordat hij zijn bezoek beëindigde, bezocht de premier ook een ziekenhuis waar verschillende tijdens de botsing gewonde soldaten herstellen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *