Hebben professionele voetballers gelijk om FIFA-games te saboteren?

Na de kritiek van Ibrahimović voegen meer profvoetballers zich bij de kritiek van FIFA 21. Is dit het begin van het einde voor de populaire voetbalwedstrijden?

Ze zullen een beetje zweten bij FIFA 21-ontwikkelaar Electronic Arts. Eerder deze week bekritiseerde sterspeler Zlatan Ibrahimović het spel omdat het zijn gelijkenis gebruikte. Volgens de Zweed had hij hiervoor nooit toestemming gegeven. Enkele andere grote voetballers sloten zich aan bij de verklaring van Ibrahimović. Is dit het begin van het einde voor de populaire FIFA-games?

Profvoetballers tegen FIFA

Ibrahimović sprak zich daarom uit tegen FIFA 21, de razend populaire voetbalwedstrijd met tal van echte voetballers erin. Volgens sommige profvoetballers hebben ze echter geen toestemming gegeven voor de games om hun afbeeldingen te gebruiken. Er is momenteel ook een kleine boycot van de FIFA aan de gang, waarbij naar verluidt zo’n 300 voetballers betrokken zijn geweest.

Maar is de sabotage gerechtvaardigd? Volgens de Fédération Internationale des Associations de Footballeurs Professionnels (FIFpro) in ieder geval niet. Deze non-profit organisatie zorgt voor de rechten op het imago van de voetballers. Ze doen dat volgens de Sportbijbel met vakbonden in meer dan 60 landen. En volgens de organisatie hebben ze allemaal terecht de rechten op EA-games toegekend.

Volg het geld

FIFpro en EA zouden met voetballers zijn gaan zitten om de rechten voor FIFA te bespreken. Aan de andere kant is dat helemaal niet het punt, zegt Ibrahimović zelf heel duidelijk. Hij vraagt ​​zich vooral af wie geld verdient met zijn imago.

Vakbonden die lid zijn van FIFpro bepalen hoe de omzet het beste verdeeld kan worden. Bijvoorbeeld door middelen rechtstreeks onder de spelers te verdelen, of door diensten te verlenen zoals juridisch advies, tweede carrièreplanning en mentale en fysieke ondersteuning.

Verklaring van de FIFpro

Het is niet bekend welke van die opties op Ibrahimović van toepassing is. Vooralsnog lijkt het er echter op dat de klagende profvoetballers geen voet hebben om op te staan.

Aan de andere kant, met de FIFA-inkomsten van bijna $ 1,5 miljard alleen al in FUT, is het bijna onmogelijk dat er iets misgaat. Hoe dan ook, dit verhaal krijgt een einde.

READ  Vrouw gedood bij schijnbare haaienaanval tijdens zwemmen in Maine
Written By
More from Aubrey Mason

Dit is wat we weten over de PlayStation 5 | NU

In november krijgt de PlayStation 4 een opvolger en is inmiddels bijna...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *