Het beeld-in-beeld van de YouTube-website werkt weer op iOS 14

De website van YouTube ondersteunt nu opnieuw de beeld-in-beeldmodus van iOS 14, na de functionaliteit op mysterieuze wijze verdwenen vorige maand. Het kan worden ingeschakeld in zowel Safari als in browsers van derden, zoals Chrome of Firefox, door een video uit te vouwen om op volledig scherm af te spelen en vervolgens op het kleine beeld-in-beeld-pictogram linksboven in de interface te tikken. Dan ben je vrij om de browser te minimaliseren en andere apps te gebruiken terwijl je doorgaat met het bekijken van een video. U kunt het PiP-venster ook opzij schuiven als u alleen muziek wilt horen zonder dat de video de weergave belemmert.

Ondersteuning voor picture-in-picture op OS-niveau is toegevoegd als een nieuwe functie in iOS 14, maar stopte kort daarna met werken op de website van YouTube voor iPhone-gebruikers. Het bleef werken voor gebruikers die zich abonneren op YouTube Premium, misschien niet verrassend. Het werkt ook voor iPad-gebruikers.

Hoewel picture-in-picture nu in browsers werkt, is het niet beschikbaar in de YouTube-app zelf, waar MacRumors notities de functie is nooit ondersteund. Video’s afspelen op de achtergrond is mogelijk via de YouTube-app, maar alleen als je een YouTube Premium-abonnement. 9to5Mac rapporten dat de dienst onlangs een picture-in-picture-modus heeft getest in zijn iOS-app, maar dat er geen officiële aankondigingen zijn gedaan.

READ  Willekeurig: kun je dat horen? Klinkt als Super Mario Galaxy 2 Music In 3D All-Stars
Written By
More from Lesley Curry

Twitch verbiedt de woorden ‘Simp’ en ‘Virgin’

Foto: MARTIN BUREAU / Medewerker (Getty-afbeeldingen) Als onderdeel van een doorlopend proces...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *