Het downloaden van fitness-apps is met 20% gestegen, Telecom News, ET Telecom

Mumbai: Stressed India downloadt meer fitness- en meditatie-apps om gezond te blijven in de tweede golf van de pandemie.

Hoewel het aantal downloads van apps in de afgelopen twee maanden met ongeveer 20% is gestegen, is bij sommige sinds half februari wel 50% gestegen.

Door beperkingen op een breed scala aan activiteiten in veel staten, thuiswerken, avondklok, geïsoleerde gezinnen en extreme nood in landen waar de epidemie wijdverbreid is, is de behoefte aan mentaal en fysiek welzijn toegenomen.

“In maart 2021 was er een toename van 20% in app-downloads in de gezondheids- en fitnesscategorieën op iOS en Google Play in vergelijking met de voorgaande maand”, aldus App Annie, een data- en mobiel analysebedrijf.

Arogya Setu, een app voor het bijhouden van contacten, bleef vorige maand op nummer één met downloads in India, gevolgd door Co-WIN, dat zich toelegt op het registreren van vaccinaties, thuisoefeningen en apps voor gewichtsverlies.

“ Van de top 10-ranglijsten en de top 10 afzonderlijke ranglijsten (die de beste apps meten aan de hand van maandelijkse downloadgroei), domineren apps met betrekking tot Covid-19, gewichtsverlies en oefenings-apps de on-demand grafieken, zei het analysebedrijf. in een e-mail aan ET.

Nu Covid-19-gevallen in India sinds 21 april meer dan 300.000 per dag overschreden, bieden fitness- en gezondheidsmonitoringsbedrijven nu ook pakketten aan zoals online consulten, slaapmonitoring en meditatiecursussen, naast regelmatige fitnessmaatregelen.

Tushar Vashisht, mede-oprichter van HealthifyMe, dat behoort tot de top 10 van gezondheids- en fitness-apps gerangschikt door App Annie.

Hij voegde eraan toe: “HealthifyStudio, de live workout-oplossing voor thuis, heeft een toename gezien van 25% in het aantal geboekte oefeningen en live yogasessies, waarbij een gebruiker gemiddeld 5-6 sessies per week boekt.”

READ  Apple brengt iOS 14.5 RC en iPadOS 14.5 RC uit voor ontwikkelaars [Download]

Growfitter heeft een vergelijkbare toename in downloads gezien. Ze heeft banden met lifestylebedrijven die beloningen aanbieden aan klanten.

“We hebben de afgelopen 75 dagen 3 lakh-downloads gezien en ons aantal actieve gebruikers is in de afgelopen twee maanden met 50% gestegen tot 150.000”, zegt Sanmate Pandey, medeoprichter van Growfitter.

Tot december vorig jaar werkte het bedrijf samen met sportscholen, maar veranderde het in januari van model en startte een rigging-model, waarbij klanten werden aangemoedigd om de app te gebruiken voor oefeningen en beloningen te winnen voor het bereiken van bepaalde doelen.

Pandey zei dat het de leeftijdsgroep van 21-45 jaar is die 35 minuten per dag aan de app besteedt.

Health Apps promoot nu een reeks pakketten en blijft nieuwe aanbiedingen aanbieden, waaronder online medisch advies en consulten, aangezien de impact van Covid-19 zich verspreidt.

“In de afgelopen drie of vier weken hebben we duizenden verzoeken ontvangen van GOQii voor gezondheidsdiensten, en het aantal thuismonitors is met 350% gestegen, vooral toen we geen voorraad pulsoxymeters meer hadden”, aldus Vishal Gondal, oprichter van GOQii.

De maker van de wearable zei dat de quarantainedienst, die sensoren en gezondheidsmonitoringdiensten omvat, medische consulten, live oefeningen en meditatiesessies heeft.

Written By
More from Eda Greene

SSC JE 2021 resultaat voor 1e papieren examen 2019 aangekondigd op ssc.nic.in, download het nu

Eerste resultaten SSC JE 2019 Paper aangekondigd: de Staff Selection Committee (SSC)...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *