Wellington Phoenix keert terug naar huis om twee wedstrijden te spelen in Nieuw-Zeeland

De Phoenix-spelers vieren het met spits Ben Wayne, tweede van links, tijdens de overwinning van afgelopen weekend op Adelaide.

Mark Kolb / Getty Images

De Phoenix-spelers vieren het met spits Ben Wayne, tweede van links, tijdens de overwinning van afgelopen weekend op Adelaide.

Wellington Phoenix voetbal is weer thuis.

De enige professionele voetbalclub van Nieuw-Zeeland hoopt de twee grootste groepen aan te trekken in het A-League-seizoen 2020/21, nadat hij de langverwachte terugkeer van Phoenix naar Wellington volgende maand heeft bevestigd.

Phoenix organiseert op 22 mei Western United in Wellington’s Sky Stadium en op 30 mei Perth Glory in Eden Park in Oakland in hun eerste echte thuiswedstrijd in meer dan 400 dagen.

Sky Sport

Phoenix-aanvaller Tomer Hamid nam de strafschop in de laatste seconde om Adelaide te verslaan.

De wedstrijden vinden ‘s middags plaats met de start van de Wellington-wedstrijd om 16.00 uur en de wedstrijd in Auckland om 15.30 uur.

Lees verder:
* Wellington Phoenix-aanvaller Ben Wayne concentreerde zich op het pushen van de finale toen de geschiedenis dichterbij kwam
* De Phoenix-coach reageert nadat Glory weerstand heeft getoond tegen een mogelijke wedstrijd in Nieuw-Zeeland
* Wellington Phoenix ondervindt weerstand van Perth Glory in een poging om voor Nieuw-Zeeland te spelen

“Dit wordt onze eerste wedstrijd in Nieuw-Zeeland in 14 maanden – 433 dagen sinds we voor het laatst tegen onze echte fans in dit land speelden”, aldus General Manager David Doom.

“Onze fans in Wellington, Auckland en in heel Nieuw-Zeeland verdienen het om hun team dit seizoen live te zien spelen.”

Dom heeft zich ten doel gesteld om meer dan 15.000 fans aan te trekken voor de twee wedstrijden in Nieuw-Zeeland, wat meer zal zijn dan de 14.402 mensen die de Sydney Derby tussen Sydney FC en Western Sydney Wanderers in januari bijwoonden.

READ  Cyberpunk 2077-spelers zijn boos nadat ze een andere clipping-functie hebben ontdekt

Hij zei dat de aanwezigheid in het hoogseizoen Phoenix een broodnodige financiële boost zou geven na de kostbare oefening om enkele maanden naar Australië te verhuizen vanwege de Covid-19-pandemie.

Phoenix speelt sinds 15 maart vorig jaar niet meer voor Wellington.

“Het was erg duur om naar Australië te verhuizen”, zei Dom. “Geen enkele club in de competitie heeft de transfer moeten betalen.

“We hopen natuurlijk dat twee van de grote fans in Nieuw-Zeeland die kloof enigszins zullen overbruggen en misschien wat geld in de schatkist stoppen om ook voor volgend jaar meer spelers te kopen.

“De drukte in Wollongong, terwijl ze het goed deden, leverde ons geen geld op. Laten we eerlijk zijn.”

De Phoenix is ​​sinds november gevestigd in Wollongong en ze spelen hun wedstrijden thuis weg van het WIN Stadium.

Mark Kolb / Getty Images

De Phoenix is ​​sinds november gevestigd in Wollongong en ze spelen hun wedstrijden thuis weg van het WIN Stadium.

Om de Phoenix te helpen een publiek aan te trekken voor de eerste thuiswedstrijd in 433 dagen, heeft Capital Football de voetbalwedstrijden van de hele middag op 22 mei uitgesteld om lokale spelers de kans te geven de wedstrijd in Wellington bij te wonen.

Dom zei dat Phoenix in het weekend van 29-30 mei niet in Wellington kon spelen omdat de Food Show op dezelfde data in Sky Stadium werd gehouden, dus besloten ze de wedstrijd in Perth naar Oakland te verplaatsen.

“Er was een oprechte wens om zoveel mogelijk wedstrijden terug te keren naar Nieuw-Zeeland [as possible], Hoewel de reis verschrikkelijk zou zijn.

“ Drie games in acht dagen zijn op zichzelf al moeilijk genoeg, maar drie games waarbij je tussen beide door Tasman moet reizen, is een groot verzoek.

“We keken ernaar, maar dachten dat we het eens zouden proberen, het is onze beste kans om terug te geven aan fans in Nieuw-Zeeland. We kunnen niet naar Wellington gaan vanwege de Food Show, dus we namen contact op met Eden Park dat we waren opgewonden om daar te spelen.

“Het was altijd één wedstrijd in Wellington en één wedstrijd in Oakland, of maar één wedstrijd in Wellington.”

Drie overwinningen in de laatste vier wedstrijden hielden de als achtste geplaatste Phoenix op zoek naar de zesde plaats.

Ze spelen zaterdag in het Moreton Daily Stadium tegen Brisbane Roar, het team direct boven hen aan de A-League-tafel.

Fit-again-spits Reno Piscopo bereidt zich voor om vanaf de bank te starten nadat hij alles heeft ontvangen om terug te keren.

More from Madison Garrett

De vergeten PS4-game is officieel geannuleerd

Een vergeten PS4-game werd drie jaar na de aankondiging geannuleerd, waardoor sommige...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *