Het downloaden van games gaat veel sneller op de PS5 dan op de PS4


Het downloaden van games en updates kan op de PlayStation 4 soms lang duren. Het hangt natuurlijk ook af van je eigen internetsnelheid, maar dat het proces op de PS4 vrij traag verliep, daar kunnen we echt niet omheen.

Het lijkt erop dat de PlayStation 5 ook in dit opzicht enorme verbeteringen brengt. De website USgamer testte het voor zijn review van de PlayStation 5 en testte twee games met verschillende bestandsgroottes. Een PlayStation 5 en een PlayStation 4 Pro waren via een kabel op hetzelfde netwerk aangesloten.

Disgaea 5, een game van slechts 6,58 GB, werd in 10 minuten en 42 seconden gedownload op de PlayStation 4 Pro. Op de PlayStation 5 duurde dit slechts 1 minuut en 58 seconden. Er is ook gekozen voor een grotere game, namelijk Fist of the North Star: Lost Paradise. Deze game weegt 36,6 GB. Op de PlayStation 4 Pro werd de game gedownload in 58 minuten en 34 seconden. Op de PlayStation 5 duurde het slechts 7 minuten en 1 seconde.

Deze cijfers liegen er niet om, want de verschillen zijn enorm. Hiermee lijkt de ergernis van het PS4-tijdperk tot het verleden te behoren. Zoals gezegd speelt je eigen internetsnelheid hierbij een rol, dus het kan zijn dat deze testresultaten voor jou niet exact hetzelfde zijn. Dat u een duidelijk verschil gaat merken, lijkt echter buiten kijf.

READ  Medeoprichter van Facebook, Chris Hughes, verkoopt NYC-huis met verlies
Written By
More from Aubrey Mason

COVID-19-gemeenschap verspreid in enkele Thiruvananthapuram-gebieden: Pinarayi Vijayan

Pinarayi Vijayan heeft echter uitgesloten dat een volledige lockdown wordt afgedwongen (Bestand)...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *