Het eerste bewezen SpaceX-ruimtevaartuig keert terug naar het lanceerplatform voor de tweede ronde

De SpaceX trotseert de meeste verwachtingen en heeft zijn eerste bewezen ruimtevaartuig op ware grootte gevlogen terug Naar het lanceerplatform minder dan een week nadat het prototype een lancering- en landingsoperatie op grote hoogte had overleefd.

Twee dagen na deze geweldige lancering en vier dagen geleden onthulde CEO Elon Musk dat SpaceX “misschien probeert te heroverwegen”. [Starship] SN15 komt eraan, ” opmerkend dat de raket in verbluffend goede staat viel. Hoewel de 10 kilometer lange lancering van de Starship SN15 veel minder omslachtig was dan die waarmee de orbitale Falcon-boosters werden geconfronteerd, werd het hergebruik van het eerste prototype met succes hersteld van Starship, slechts enkele weken na de eerste landing, zou een buitengewone prestatie zijn, aangezien SpaceX meer dan 15 maanden nodig had om de Falcon-booster opnieuw te gebruiken na de eerste landing van de raket.

Begin dinsdag 11 mei begon het prototype van het Starship SN15 voor de tweede keer te bewegen sinds de lancering en landing op 5 mei. De SN15 werd gedragen door een speciale drager die was ontworpen om de landingen van ruimtevaartuigen veilig te stellen zonder dat er een kraan nodig was, en de SN15 werd voorzichtig een paar honderd voet van de landingszone naar “Suborbital Mount B” gerold – een van de twee identieke lanceerplatforms. Mount A wordt gebruikt door Starship SN15 tijdens de test- en lanceringscampagne en wordt momenteel vernieuwd.

Hoewel SpaceX Starship SN15 niet echt op Mount B heeft geïnstalleerd, was het prototype aangesloten op een kraan en zei dat de installatie aanstaande was – misschien wachtend tot de wind is gekalmeerd. Vanaf de implementatie heeft SpaceX de “ gebruikte ” zes landingsplatforms van de SN15 verwijderd, maar deze niet vervangen – een noodzakelijke stap voordat het ruimtevaartuig weer kan vliegen.

READ  Nintendo annuleert Splatoon 2 NA Open-stream nadat teams #FreeMelee-namen gebruiken ter ondersteuning van Super Smash Bros. Melee-community

Het is onduidelijk of de poten kunnen worden geïnstalleerd nadat het ruimtevaartuig op het lanceerplatform is geïnstalleerd, wat betekent dat SpaceX ook kan wachten tot de wind afneemt totdat hij de SN15 van de drager kan tillen en zijn poten kan vervangen – een begrijpelijk gevoelig proces gezien de behoefte voor arbeiders om onder en rond te klimmen Een raket van meer dan 100 ton zweeft in de wind.

Starship SN15 laat zijn zes korte poten kort voor de landing los. SpaceX

Opgemerkt moet worden dat zelfs nadat SpaceX het Starship SN15 opnieuw op het lanceerplatform heeft geïnstalleerd, er geen garantie is dat het prototype weer zal vliegen. Voorafgaand aan elke herbelichting, zal SpaceX de raket vrijwel zeker door ten minste één extra test laten gaan om de aanwezigheid van tanks te bewijzen en de Raptor-motoren gestaag af te vuren. Problemen of schade die de initiële inspecties na de vlucht hebben overleefd, kunnen tijdens dit proces gemakkelijk naar voren komen en het is waarschijnlijk dat een of meer van de drie SN15 Raptors niet worden verwijderd voor gedetailleerde inspectie of onmiddellijk worden vervangen.

Blijf voorlopig op de hoogte terwijl SpaceX zich voorbereidt om Starship SN15 voor de tweede keer op het lanceerplatform te installeren en we hopen dat de focus zal liggen op de volgende stappen van het bedrijf.

Het eerste bewezen SpaceX-ruimtevaartuig keert terug naar het lanceerplatform voor de tweede ronde


Written By
More from Lesley Curry

Sony onthult op 14 april een nieuw Xperia-apparaat

Sony heeft stilletjes het Officiële Xperia-pagina YouTube-banner onthult binnen twee weken een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *