Het eigen Covid-vaccin van India: Bharat Biotech en ICMR lanceren Covaxin op 15 augustus

Coronavirus vaccine

Het eigen coronavirusvaccin van India wordt op 15 augustus 2020 gelanceerd nadat de klinische onderzoeken zijn voltooid.

De Indian Council of Medical Research (ICMR) werkt samen met het in Hyderabad gevestigde Bharat Biotech International Limited (BBIL) om de inspanningen voor een mogelijk vaccin voor de nieuwe coronaviruspandemie op te voeren.

De ICMR en Bharat Biotech zijn van plan tegen 15 augustus na het einde van de klinische onderzoeken een inheems vaccin voor Covid-19 te lanceren.

ICMR heeft 13 instellingen in heel India uitgekozen voor klinische proeven en hen gevraagd om de inschrijving voor 7 juli te starten. In een brief aan de hoofden van de gekozen instellingen zei ICMR-directeur-generaal Balram Bhargava dat ze samen met Bharat Biotech van plan zijn om snel klinische studies volgen van het inheemse coronavirusvaccin (BBV152 COVID-vaccin).

De 13 instituten zijn door de ICMR gevraagd om de klinische proeven met het vaccin te versnellen, aangezien het wordt erkend als een van de meest geprefereerde projecten die op het hoogste niveau van de overheid worden waargenomen.

‘Behandel dit project met de hoogste prioriteit’

Hij merkte op dat dit het eerste inheemse vaccin is dat door India wordt ontwikkeld en dat het een van de projecten met de hoogste prioriteit is die op het hoogste niveau van de regering wordt gecontroleerd. “Het vaccin is afgeleid van een stam van SARS-CoV-2 die is geïsoleerd door ICMR-National Institute of Virology, Pune. ICMR en BBIL werken samen voor de preklinische en klinische ontwikkeling van dit vaccin”, schreef hij.

“Het is de bedoeling om het vaccin voor de volksgezondheid te lanceren uiterlijk op 15 augustus 2020, na voltooiing van alle klinische onderzoeken. BBIL werkt snel om het doel te bereiken, maar het uiteindelijke resultaat zal afhangen van de medewerking van alle klinische proeflocaties betrokken bij dit project ‘, luidt de brief van 2 juli.

READ  India Digitalization Fund: Google kondigt een investering van Rs 75000 crore in India aan om de digitalisering te stimuleren

De IMCR-directeur-generaal bracht de organisaties op de hoogte van hun selectie als klinische proeflocaties voor het vaccin en informeerde hen streng om alle toestemmingen met betrekking tot de start van de klinische proef snel te volgen en ervoor te zorgen dat de inschrijving van de proefpersoon niet later dan 7 juli 2020 werd gestart.

“Houd er rekening mee dat niet-naleving zeer serieus zal worden bekeken. Daarom wordt u aangeraden dit project met de hoogste prioriteit te behandelen en de gegeven tijdlijnen zonder enige vertraging te halen”, voegde hij eraan toe, zoals geciteerd door een persbureau.

De lijst van inrichtingen die betrokken zijn bij vaccinproeven zijn – Nizam’s Institute of Medical Sciences (NIMS) in Hyderabad, King George Hospital in Visakhapatnam, University of Health Sciences in Rohtak, All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) in de nationale hoofdstad en AIIMS Patna.

(Met input van bureau)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *