Waakhondgroepen willen dat Cuomo’s COVID-19-noodmacht verdwenen is

Waakhondgroepen willen dat Cuomo's COVID-19-noodmacht verdwenen is

ALBANY – Tijd om het gordijn te sluiten.

Goede waakhonden van de regering willen dat staatswetgevers de coronavirusbevoegdheden van gouverneur Andrew Cuomo terugschroeven, waardoor hij de hele pandemie kon omzeilen, herschrijven en nieuwe wetten kon maken.

“We schrijven u dringend aan om de noodbevoegdheden die eerder dit jaar aan de gouverneur zijn verleend te herzien en nieuwe limieten te stellen”, schreven de beste waakhonden van New York, Common Cause NY, de League of Women Voters, Reinvent Albany en de New York Public Interest Research Group in een gezamenlijke brief aan Cuomo en de wetgevende leiders vermelden senator Majority Leader Andrea Stewart Cousins ​​(D-Westchester), Assembly-spreker Carl Heastie (D-The Bronx, Sen. Minority Leader Rob Ortt (R-Lockport) en Assembly Minority Leader Will Barclay (R-Syracuse).

“Aangezien de staat voorzichtig begint met het heropeningsproces en met het voordeel van ervaring, zijn we nu van mening dat een herziening en veranderingen in de delegatie van bevoegdheden noodzakelijk zijn. De Amerikaanse vorm van representatieve democratie hangt voornamelijk af van het machtsevenwicht tussen gelijkwaardige regeringsvertegenwoordigers, ”schreven ze.

De wetgever heeft begin maart de noodwet aangenomen, waardoor Cuomo een grote uitbreiding van de bevoegdheid heeft gekregen om elk “statuut, lokale wet, verordening, bevel, regel of verordening of een deel daarvan” met betrekking tot het behoud van de volksgezondheid op te schorten en “noodzakelijk om de ramp te ondersteunen . ‘

De verhuizing gaf Cuomo de mogelijkheid om meerdere executieve orders van 30 dagen uit te vaardigen – inclusief de landelijke sluiting van niet-essentiële bedrijven en verkorting van het schooljaar. Die stroom vervalt in april 2021.

READ  Nintendo Switch 2 wordt in september 2024 gelanceerd met twee SKU’s vanaf $ 400

Maar nu New Yorkers aan de andere kant van de berg zijn, met een meerderheid van regio’s die de laatste heropeningsfase ingaan, willen hervormers wetgevers terug in Albany.

“Nu de staat de strengste quarantainebeperkingen verlaat, vinden wij dat het tijd is om de bevoegdheidsdelegatie te herzien en te herzien. Daarom dringen wij erop aan dat de bevoegdheden van de gouverneur worden beperkt tot een bepaalde periode en alleen worden uitgebreid als gevolg van wetgevende goedkeuring door de wetgever. Het mag niet ‘automatisch’ zijn ‘, schreven de waakhonden, omdat de wetgever de macht heeft om de autoriteit van Cuomo te verwijderen als ze een gezamenlijke resolutie aannemen.

Ze roepen de pols ook op om de rest van de door de pandemie afgebroken wetgevingssessie af te sluiten en bekritiseren hen omdat ze alleen bijeenkomen om te stemmen over “beperkte” agenda’s via technologie op afstand zoals Zoom – voor zaken als COVID-19-noodrekeningen of politiewetgeving .

Wetgevers hebben ook de bevoegdheid om fiscale bezuinigingen op de in april goedgekeurde staatsbegroting van $ 177 miljard goed te keuren of te weigeren.

Noch Stewart-Cousins ​​noch Heastie reageerden op commentaar, maar beide Republikeinse leiders juichten de suggesties toe.

“Zowel de Senaat als de Republikeinen van de Assemblee hebben amendementen op de grond geplaatst om een ​​einde te maken aan de ongecontroleerde en ongebreidelde bevoegdheden van de gouverneur, en democraten die beide huizen controleren, stemden nee. Het is tijd voor de democraten om zich niet langer achter de gouverneur te verschuilen en ons voorbeeld te volgen om zijn controle te beëindigen ‘, zei Orrt in een verklaring.

READ  Alan Wake 2-spelers hebben stem- en lipsynchronisatieproblemen gemeld op pc en console

“Het is verfrissend dat goede-regeringsgroepen eindelijk hebben ingezien dat de eenzijdige regel van gouverneur Cuomo volledig tegengesteld is aan de manier waarop een” goede regering “zou moeten functioneren. Er waren kansen om de macht van de gouverneur in toom te houden. Wat ontbreekt, is de bereidheid van de meerderheden om die noodzakelijke – en achterstallige – stap te zetten ”, voegde Barclay toe.

Een lid van de Democratische Vergadering sprak met The Post op voorwaarde van anonimiteit en was het ermee eens dat het een goed idee is om de bevoegdheden van Cuomo te castreren.

“Zodra we fase 4 ingaan, is er geen reden waarom we niet – in ieder geval – niet terug zouden gaan om zijn kracht te verwijderen,” merkte de pol op van Cuomo.

‘Er is voor hem geen reden meer om de show alleen te leiden.’

Het kantoor van Cuomo was niet zo enthousiast.

“De wetgever heeft tientallen wetsvoorstellen aangenomen sinds de noodbevoegdheden in werking zijn getreden en de gouverneur heeft er vele in de wet ondertekend, maar zonder de uitvoerende macht die door de wetgever was verleend, hadden we de pandemie niet met succes kunnen beheren en hebben we New Yorkers geholpen de bocht van dit dodelijke virus, ‘zei Cuomo-woordvoerder Jason Conwall in een verklaring.

“Hoewel het aantal besmettingen in New York nu een van de laagste in het land is, vergis je niet: deze pandemie is nog niet voorbij en we moeten waakzaam blijven, aangezien veel andere staten met uitbraken te maken krijgen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *