De ongevoelige pandemie van Trump wordt ‘afgehandeld’ en wordt blootgesteld aan explosieve Covid-19-infecties

US sets a new single-day record of coronavirus cases

Niets van dit alles zal Trump ervan weerhouden om op weg te gaan naar Mount Rushmore op vrijdag om zichzelf te scharen naast de gebeeldhouwde gelijkenissen van vier van Amerika’s grootste presidenten voor een vroege viering van Onafhankelijkheidsdag die de richtlijnen van zijn eigen regering voor sociale distantiëring negeert. Daarna keert Trump terug naar Washington om het vuurwerkspektakel van 4 juli van de federale regering te zien dat gaande is, ook al zou het duizenden mensen naar het centrum kunnen lokken en de fragiele heropleving van de stad in gevaar brengen door de nachtmerrie van het coronavirus.

Waarschuwingen van medische experts dat de bijeenkomsten van dit weekend zelfs nog meer rampzalige infecties zouden kunnen veroorzaken dan de evenementen van Memorial Day, betekenen dat dit nauwelijks een tijd is voor nationale viering.

Dat is waarom Trump’s hyperbolische en misleidende omarming van aanmoediging van werkloosheidscijfers op donderdag – hij kon amper een uur na hun vrijlating wachten voordat hij materialiseerde voor een opschepperige monoloog in de briefingruimte van het Witte Huis – lijkt zo onaangenaam en selectief. De wanhoop van de president om na zo veel grimmige weken van controverse goed nieuws te brengen, was vooral een voorbeeld van de diepte van zijn eigen politieke situatie tegen een achtergrond van wat lijkt op een eindeloze strijd tegen het virus. De overwinningsronde van het Witte Huis – wanneer bijna 130.000 Amerikanen dood zijn in een pandemie die Trump aanvankelijk negeerde, vervolgens verkeerd beheerde en vervolgens weer negeerde – is een voorbeeld van zijn perverse aandrang om zich alleen te concentreren op de economische pijn veroorzaakt door de nationale crisis in plaats van op infecties die toenemen dramatisch.

Hoewel iedereen kan worden aangemoedigd dat het werkloosheidspercentage in juni verrassend is gedaald tot 11,1%, kan het nieuws van stijgende zaken en belegerde steden die Trump heeft afgewezen, de gegevens van donderdag tot een valse dageraad maken. Bars, restaurants en winkels sluiten weer in het hele land – ook in Californië, dat met een langdurige ramp wordt geconfronteerd – op een manier die het banenverlies opnieuw zou kunnen doen toenemen en het herstel zou kunnen onderdrukken dat Trump bereid is op te blazen buiten elke connectie met de realiteit om boost zijn herverkiezingshoop.

READ  Random: Fire Emblem Engage Lead VA had moeite om een ​​speciaal exemplaar van de game te kopen

Trump verscheen enkele dagen nadat de VS woensdag het ergste dagelijkse totaal van nieuwe infecties van 51.174 op woensdag bereikten. Dat record zou slechts 24 uur blijven bestaan, aangezien de VS het record opnieuw verbraken met 51.504 nieuwe gevallen die donderdag laat werden gemeld.

Maar de president had andere gegevens in zijn hoofd.

‘Zoiets is er niet geweest – recordomzet. Er werd zojuist gezegd dat de Amerikaanse economie in juni bijna 5 miljoen banen heeft toegevoegd, waardoor alle verwachtingen werden geschonden’, kraaide de president. ‘De aankondiging van vandaag bewijst dat onze economie brult.’

In wat dagelijks voorbeelden worden van plichtsverzuim, heeft de president de toestand van de pandemie massaal verkeerd voorgesteld.

“De crisis wordt aangepakt. … Sommige gebieden die erg hard zijn getroffen, doen het nu heel goed. Sommige deden het heel goed, en we dachten dat ze misschien verdwenen waren en dat ze oplaaiden, en we blussen de branden. ,” hij zei.

Vreselijke gegevens

De ontmoedigende gegevens over de pandemie die donderdag als een gruis goot, leidden tot de leugen van de beoordeling van Trump dat de crisis wordt ‘afgehandeld’.

De Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, een van de meest agressieve partners van Trump bij het streven naar snelle economische openingen die de richtlijnen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention tartten, dringt erop aan dat hij de economie niet zal sluiten, ook al heeft zijn staat een nieuw record van 10.000 geregistreerd nieuwe zaken op donderdag. Texas kwam binnen met bijna 8.000 nieuwe gevallen, slechts een paar van de ergste ooit op woensdag. Arizona meldde donderdag meer dan 3.000 nieuwe infecties na de slechtste dag tot nu toe op woensdag, toen het meer dan 4.800 meldde.

In een historische zet die brak met het verzet van de president tegen mandaten, zei de gouverneur van Texas, Greg Abbott, een Republikein, dat hij alle Texanen nu zou verplichten een masker te dragen wanneer ze in het openbaar waren als ze uit provincies kwamen waar meer dan 20 gevallen van coronavirus waren geweest opgenomen. Hij liet Texaanse grafieken zien die de besmettingspercentages, positiviteitspercentages voor tests en ziekenhuisopnames laten zien.

READ  Astro's Playroom heeft zojuist gratis nieuwe inhoud en prijzen uitgebracht

‘Deze cijfers onthullen een zeer grimmige realiteit. Covid-19 verdwijnt niet. Het wordt zelfs erger’, zei Abbott.

Een andere van Trump’s groep van vroeg openende Republikeinse gouverneurs, Brian Kemp uit Georgië, zei dat mensen “het juiste moeten doen” en een masker moeten dragen.

Hoewel Trump weigert het goede voorbeeld te geven door er een voor de camera te dragen, verwachten veel experts dat het nog erger wordt.

“Het heeft een perfecte storm veroorzaakt: de combinatie van reizen, de combinatie van heropening – misschien in sommige gevallen te vroeg – en de combinatie van mensen die niet noodzakelijk enkele van deze preventieve richtlijnen volgen,” Dr. Joshua Barocas, een besmettelijke ziekte arts in Boston Medical Center, vertelde de Infectious Diseases Society of America.

Dr. Peter Hotez, een specialist in infectieziekten die de school voor tropische geneeskunde leidt in Baylor, waarschuwde dat Texas, Arizona en Florida bijna “apocalyptisch” terrein betreden wat betreft nieuwe infecties.

‘Verkeerd op beide fronten’

Zelfs voor een president die er een gewoonte van maakt om de realiteit in te kaderen om aan zijn politieke prioriteiten te voldoen, waren de opmerkingen van Trump over de economie op donderdag verbluffend en onder de omstandigheden ongevoelig. Maar er waren ook flikkerende tekenen van angst in de bravoure van Trump. Op een gegeven moment waarschuwde hij dat als de vermoedelijke Democratische kandidaat Joe Biden het presidentschap zou winnen, er een economische crash van 1929 zou zijn. Trump merkte blijkbaar niet de ironie op dat zijn ontkenning dat de pandemie een probleem voor de VS zou zijn, heeft bijgedragen tot een gebrek aan paraatheid, waardoor de ergste economische crisis sinds de Grote Depressie is ontstaan.

Trump bleef niet om vragen over het virus te beantwoorden, maar liet minister van Financiën Steven Mnuchin en directeur van de National Economic Council Larry Kudlow de angstaanjagende waarschuwingen van de vooraanstaande deskundige op het gebied van infectieziekten van de regering, Anthony Fauci, bagatelliseren dat het virus stijgt en gevallen van 100.000 nieuwe infecties per dag.

READ  Facebook biedt nu ook games aan in de cloud maar niet op iOS

‘Ik denk dat Dr. Fauci zei dat als mensen deze dingen niet serieus nemen, de cijfers kunnen blijven stijgen,’ zei Mnuchin.

Fauci, verbannen naar de Britse radio, sprak Trump rechtstreeks tegen, zelfs toen Amerikaanse media het Witte Huis aandringen om met Amerikanen te praten.

“In de Verenigde Staten, zelfs bij de strengste afsluitingen, sloot slechts ongeveer 50% van het land af – dat zorgde voor de voortzetting van de uitbraak, die we nooit onder zeer goede controle hebben gekregen”, vertelde Fauci aan het vlaggenschip van BBC Radio 4 “Vandaag” programma.

“Het probleem waarmee we nu worden geconfronteerd, is de poging om de regering te heropenen of te openen en terug te brengen naar een of andere vorm van normaliteit. We zien zeer verontrustende pieken in verschillende afzonderlijke staten in de Verenigde Staten,” voegde hij eraan toe.

Een andere hoge gezondheidsfunctionaris van de regering, Adm. Dr. Brett Giroir, blies een gat in nog een van de onwaarheden van Trump – de bewering dat de zaken alleen maar toenemen omdat de VS meer coronavirus-tests uitvoert.

“Het lijdt geen twijfel dat hoe meer testen je krijgt, hoe meer je zult ontdekken – maar we geloven wel dat dit een echte toename is in gevallen, omdat het percentage positieven stijgt. Dit is dus een echte toename in gevallen,” zegt Giroir vertelde de House Select Committee on the Coronavirus Crisis op donderdag.

Biden beschuldigde Trump ervan de crisis te willen doorbreken om zich te concentreren op zijn herverkiezingsbod.

‘Trump wil zijn gezondheidscrisis verklaren en de werkloosheid oplossen. Helaas heeft hij het op beide fronten bij het verkeerde eind’, zei de voormalige vice-president donderdag. Biden merkte het aantal verloren levens op en voegde eraan toe: “Dat is een direct gevolg van het verknoeide leiderschap van Donald Trump en een totaal verkeerd beheerde crisis vanaf het begin.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *