Het gevaar van smartphones en tablets op de werkvloer

Beantwoord gewoon een paar e-mails op je telefoon terwijl je in de trein rijdt. Of laat uw tablet gebruiken als scherm voor een een-op-een presentatie. Makkelijk voor medewerkers, maar een beveiligingsrisico voor grote organisaties. Want hoe beheert u al deze apparaten en hoe houdt u uw gegevens veilig?

Medewerkerstevredenheid is het speerpunt van een grote organisatie. Wanneer uw medewerkers tevreden zijn, verbetert het hun werk en reflecteert het op uw bedrijf. Uw medewerkers laten kiezen waar, wanneer en wat ze willen werken, wint aan kracht. Om de jongere generaties gelukkig te maken op de werkvloer, omdat ze het liefst zo flexibel mogelijk werken.

De mogelijkheden voor mobiele toestellen zijn eindeloos en bieden meer vrijheid dan vaste toestellen. Zo kun je goed fotograferen met je telefoon en als je een toetsenbord hebt voor je tablet kun je er ook prima mee werken. Voor grote organisaties is het beheer van al deze apparaten echter hoofdpijn. Omdat het met Honderden apparaten die toegang bieden tot bedrijfsinformatie vormen een cruciaal onderdeel van beveiligingsbeleid en IT-beheer.

Creëer een overzicht

“Als je een compleet overzicht hebt van alle toestellen, kun je ook je beveiliging beter organiseren.”

Een overzicht is essentieel voor het inrichten van een IT-afdeling voor veel verschillende apparaten. Het liefst wil je in één oogopslag zien welke apparaten er binnen de organisatie zijn, van wie ze zijn en of er defecten zijn. Dit kunt u zelf instellen met mdm tools. Maar u kunt ook daas-mobiele oplossing gebruiken, dan krijgt u daar ondersteuning voor.

Mobiele apparaten moeten altijd in het mdm-platform staan ​​om ze op afstand te kunnen beheren. Als u een compleet overzicht heeft van alle apparaten, kunt u een betere beveiliging instellen en indien nodig een snellere service bieden. Dit stelt het management gerust en helpt medewerkers productief te blijven.

READ  Problemen met contactloos betalen na het updaten van Google Pixel

Kies je eigen apparaat

Wanneer werknemers hun eigen apparaten gaan gebruiken, of wanneer u als bedrijf apparaten koopt maar niet beheert, worden privé- en zakelijke gegevens altijd samen gebruikt. Met alle gevolgen van dien.

Het zou bijvoorbeeld vervelend zijn als iemand een document verstuurt via een handig persoonlijk e-mailadres en dat account later wordt gehackt. Of als er een substantiële e-mail naar oom Frankrijk is gestuurd in plaats van naar zijn collega Frankrijk. Bovendien moet u altijd hopen dat de werknemer financieel sterk genoeg is om op tijd een nieuw apparaat aan te schaffen als hij zijn eigen hardware verliest, anders krijgt u er geen toegang toe. Om bovenstaande redenen hoef je geen fan te zijn van “breng je eigen apparaat” en kies je liever voor “kies je eigen apparaat”.

Wanneer u mobiele toestellen vanuit het bedrijf introduceert, kunt u ze beter beheren en organiseren. U kunt het apparaat volledig installeren of e-mail- of downloadinstellingen beperken Applicaties en je kunt alle apparaten in één overzicht beheren als je het correct rangschikt. Wanneer u kiest voor daas-mobile, kan het zelfs op afstand alle gegevens van het apparaat verwijderen. Als de medewerker vervolgens zijn telefoon verliest, worden er geen bedrijfsgegevens meer bekendgemaakt.

Verandering in technologie

Wanneer een vijf jaar oude tablet geen updates meer ontvangt, kunnen er beveiligingslekken ontstaan.

Naast het creëren van een overzicht van apparaten en het beheren ervan vanuit beveiligingsoogpunt, zijn technologische ontwikkelingen ook een belangrijk aspect als het gaat om IT-beveiliging in het algemeen. Wanneer een vijf jaar oude tablet geen updates meer ontvangt, kunnen er beveiligingslekken ontstaan. Daarom is het erg belangrijk om mobiele apparaten op tijd te vervangen voor nieuwere versies. Als je dit in 24 maanden doet, krijg je ook vaak de voordeligste spotprijs en kunnen oude apparaten een tweede leven krijgen nadat ze volledig zijn weggevaagd – wat op zijn beurt weer bijdraagt ​​aan de circulaire economie.

READ  Waarom Android Auto in Nederland verboden is

Kort

Omdat de medewerkers steeds minder op kantoor zijn en flexibel gebruik willen maken van verschillende (mobiele) devices, moet je dit als grote organisatie goed organiseren. Hoe groter het aantal apparaten, hoe groter de kans op mogelijke datalekken.

Daarom is het belangrijk om het heft in eigen handen te nemen en zelf de apparaten voor uw medewerkers aan te schaffen. Je kunt ze natuurlijk de vrijheid geven om merk en design te kiezen, wat weer zorgt voor meer participatie.

Je wilt al deze apparaten over hun hele levenscyclus kunnen beheren in één overzicht waarin je precies kunt zien wie welk apparaat bezit en waar het zich bevindt.

Ook wilt u er zeker van zijn dat de medewerker altijd een toestel krijgt dat volledig gebruiksklaar is (touchless deployment) en dat u indien nodig restricties kunt toepassen. Ten slotte is het belangrijk om het hele apparaat op afstand te kunnen wissen als het eenmaal aan het bedrijfsbeheer is ontsnapt.

Met deze punten in gedachten kunt u de IT-beveiliging beter beheren en sneller anticiperen op het dreigende datalek.

More from Madison Garrett
Speldaggids: Boise State Broncos vs Hawai’i Rainbow Warriors
De Warriors zullen uitkijken naar terugverdientijd na twee verliezen tegen Broncos vorig...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *