Het grootste mysterie in Starfield is een bordspel waarvan niemand weet hoe het moet worden gespeeld

Het grootste mysterie in Starfield is een bordspel waarvan niemand weet hoe het moet worden gespeeld

Het enige dat mij consequent naar Starfield trekt – afgezien van het idee om ruimtestations uit uien te bouwen – is de aanwezigheid van een mysterieus spel in het spel. Het heet ‘The Game of Symbols’ en bestaat uit dikke, gebeitelde, schuine stukken en een 4×6 rastermat versierd met sterren, stippen en strepen. Mogelijk hebt u tijdens uw reizen door stabiele systemen enkele combinaties verworven. Ze zijn niet moeilijk te vinden. Maar voor zover ik weet heeft niemand de regels ontdekt, hoewel er genoeg theorieën zijn.

Ik heb zelf maar één van de matten, maar ze lijken van verschillende materialen te komen: hout, plastic en bot. De stukken worden genoemd in de speldatabase: Assaulter, Defender, Shadowqueen en Snowlord. De Assaulter- en Defender-stukken zijn relatief eenvoudig te ontcijferen. Shadowqueen is moeilijk vast te pinnen – het lijkt een verwijzing naar te zijn The Elder Scrolls Online. Sneeuwmeester? Jouw gok is even goed als die van mij.


Afbeelding tegoed: bethesda/puppymac

Een screenshot van Starfield voor het in-game bordspel Token Game, van bovenaf gezien met stukken van het bord.
Afbeelding tegoed: Bethesda/FinestSkidiver

Wanneer ik op zoek ben naar een verklaring voor een of ander mysterieus blok RPG-bricabrac, bezoek ik uiteraard eerst de subreddits. daar Pakket naar Draden Over het codespel van vorige maand, waarin de redactie moeite heeft om de regels af te leiden uit het bordontwerp, en de manier waarop borden worden opgesteld in verschillende Starfield-koloniehabitats en scheepskantines. De uitleg is net zo overvloedig als de berichten. Voor sommigen zijn symbolen de startlocaties voor stukken; Voor anderen zijn het plekken die vastgelegd moeten worden. Bepalen de symbolen hoe de stukken bewegen? Is het doel alleen maar om alle stukken van de andere speler te pakken, of om één stuk te manoeuvreren om de diamanten aan beide uiteinden van het bord te bereiken?

READ  Eduardo Rodriguez komt uit voor seizoen met post-COVID-19 hartprobleem

Er zijn andere tafelspellen in Starfield, zoals Solar Frontier en Starlocked, maar die verschijnen alleen als dozen. Je kunt geen componenten oppakken en eraan sleutelen terwijl je hun vreemde lijnen bewondert, dus er is minder kans om te speculeren. Bovendien lijkt het op de hedendaagse commerciële bordspellen – Solar Frontiers doet me denken aan Cosmic Encounters – terwijl Symbol op een eeuwenoud artefact lijkt. Dus positief Het stinkt Van kennis.

Sommige Starfield-spelers geloven dat het werkt als schaken, waarbij de spelers aanvankelijk gelijkwaardig zijn, terwijl anderen geloven dat token-play een asymmetrische ervaring is, waarbij de ene speler zich tegen de andere probeert te verdedigen. Wat r/boardgaming betreft, noemen de wijze wijzen het Starfield ter ere van het Royal Game of Ur, een van de oudste spellen ooit bewaard gebleven. Anderen trekken vergelijkingen met het onlangs gepubliceerde spel Quarto, dat werd beoordeeld door Christian Donlan van Eurogamer Geschreven in meidie ik nog steeds niet heb gespeeld, ook al vond ik het er absoluut geweldig uitzien.

En dan zijn er natuurlijk nog mensen die denken dat de iconenmatten en -stukken alleen maar decoratieve rommel zijn – nog een stel schattige versieringen van Bethesda, gevuld met pseudo-resonantie en verspreid over het interieur om te suggereren dat NPC’s een leven hebben als ze dat niet doen. T. Wordt lastiggevallen tijdens missies, verhandeld en/of neergeschoten. Zelfs als dat het geval zou zijn, wat het waarschijnlijk is, zou het er niet toe doen. Zoals het geval is met Insectenpotjes van Skyrim, heeft het codespel nieuw leven gekregen in online spawn-kamers, waarbij de mystiek nog wordt verergerd door het feit dat Starfield als geheel een groot gebrek aan vreemdheid en magie heeft. Het bevond zich nu in het wild, buiten de handen van de makers ervan. Het is slechts een kwestie van tijd voordat iemand een manier bedenkt om het te spelen.

READ  Het Coconut Mall-nummer van Mario Kart 8 heeft een wilde update gekregen en het internet begint het op te merken

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *