Het Hooggerechtshof van Islamabad zegt dat India een nieuwe kans krijgt om een ​​advocaat te benoemen

Pakistan blokkeerde 12 keer de onbelemmerde consulaire toegang tot Kulbhushan Jadhav, zei India.

New Delhi:

Volgens Indiase media zouden Indiase functionarissen nog een kans moeten krijgen om een ​​advocaat voor Kulbhushan Jadhav aan te stellen, aldus het Hooggerechtshof van Islamabad. De beslissing kwam minder dan twee weken nadat India Pakistan ervan beschuldigde alle kansen op rechtsmiddelen voor de heer Jadhav, een Indiase onderdaan die ter dood was veroordeeld wegens spionage, te blokkeren. Pakistan, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken, had 12 Indiase verzoeken om ongehinderde consulaire vergaderingen geblokkeerd, en tartte daarmee het Internationaal Gerechtshof.

Sinds zijn doodvonnis door een militaire rechtbank in 2017 heeft Pakistan slechts twee keer consulaire toegang tot de heer Jadhav verleend. Beide vergaderingen werden gecontroleerd en opgenomen en er was geen gratis gesprek, zei India.

Tijdens de tweede bijeenkomst – die vorige maand plaatsvond voorafgaand aan het indienen van het herzieningsverzoek – werd de heer Jadhav vergezeld door Pakistaanse functionarissen en onder “zichtbare stress”, zei India. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de consulaire ambtenaren de heer Jadhav “niet konden betrekken” bij zijn wettelijke rechten en “verhinderd werden zijn schriftelijke toestemming te verkrijgen voor het regelen van zijn wettelijke vertegenwoordiging”.

Vandaag heeft een bank met twee leden van het Hooggerechtshof van Islamabad een verzoekschrift van de Pakistaanse regering gehoord voor de benoeming van een advocaat voor de heer Jadhav. In het verzoekschrift heeft de regering de rechtbank verzocht een advocaat te benoemen. Het zei ook dat de heer Jadhav had geweigerd een verzoek in te dienen voor herziening van het doodvonnis door de militaire rechtbank en om genade te verzoeken.

READ  De geweldige verdediging van de Giants zorgt ervoor dat ze 20 wedstrijden van meer dan .500 maken

“Nu India een nieuwe kans heeft, waarom zou u India dan niet nog een kans geven”, zei rechter Athar Minallah, een van de twee rechters, door Geo News. De Indiase regering of de heer Jadhav kunnen hun beslissing over het herzieningsverzoek heroverwegen, voegde de rechter eraan toe.

De volgende hoorzitting zal plaatsvinden op 3 september.

In juli vorig jaar zei het Internationaal Gerechtshof dat Pakistan de doodstraf van Kulbhushan Jadhav moet herzien. De rechtbank was het ook eens met het standpunt van India dat Pakistan het Verdrag van Wenen had geschonden door hem consulaire toegang te ontzeggen na zijn veroordeling in een “kluchtig” gesloten proces.

Na de bestelling werd in september 2019 de eerste consulaire toegang verleend.

In maart 2016 arresteerde Pakistan de heer Jadhav, een voormalige marineofficier, en beschuldigde hem van “spionage” – een aanklacht die India ongegrond verklaarde. Nadat hij ter dood was veroordeeld, heeft India Pakistan voor de wereldrechter gedaagd.

Written By
More from Max Mcgee
Metroidvania’s Candle Knight wordt op 31 mei gelanceerd voor pc en later voor consoles
Ridder kaars Het wordt uitgebracht voor pc via stoom Aangekondigd door ontwikkelaar...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *