Het lijkt erop dat Microsoft klaar is om Windows 11 te starten

Microsoft promoot al maanden de “next generation” van Windows, maar nieuwe hints zijn dat het bedrijf niet alleen een update voor bestaande Windows 10 voorbereidt, maar ook een nieuwe, gedigitaliseerde versie van het besturingssysteem: Windows 11.

software gigant Aankondiging van een nieuw Windows-evenement op 24 juni Gisteren beloofde hij “What’s Next for Windows” te laten zien. De uitnodiging voor het evenement bevatte een afbeelding van wat leek op het nieuwe Windows-logo, waarbij het verlichte venster in slechts twee verticale balken scheen, waardoor een omtrek ontstond die erg leek op nummer 11. Microsoft volgde met een geanimeerde versie van deze afbeelding, waaruit blijkt dat de bedrijf heeft bewust de horizontale balken genegeerd.

Het Microsoft Windows-evenement begint ook om 11.00 uur ET, niet de gebruikelijke starttijd voor typische Windows- en Surface-evenementen. Na de uitnodiging voor het evenement, Microsoft exec Yusuf Mehdi zei: Is niet “enthousiast geweest over deze nieuwe versie van Windows sinds Windows 95!” Het is de eerste keer dat we horen dat Microsoft specifiek vermeldt dat er een “nieuwe versie” van Windows op komst is.

De uitnodiging voor het evenement komt ook slechts een week na Nadella De aankondiging van de “volgende generatie Windows” leidde tot”. Nadella beloofde dat Microsoft binnenkort “een van de belangrijkste Windows-updates van het afgelopen decennium” zou delen. Panos Panay, de chief product officer van Microsoft, plaagde eerder dit jaar ook de “next generation” Windows.

Als Microsoft echt klaar is om verder te gaan dan Windows 10 en richting Windows 11, kunnen we grote visuele veranderingen verwachten die dat weerspiegelen. Microsoft werkt aan iets met de codenaam Sun Valley, waarnaar het bedrijf heeft verwezen als “Een uitgebreide visuele verjonging van Windows. “

READ  De volgende iPad Pro zal volgens de accessoiremaker minder speakerslots hebben

Grote veranderingen in de gebruikersinterface komen naar Windows.

Veel van deze visuele veranderingen zullen het gevolg zijn van werk dat Microsoft heeft voltooid أكمل Windows 10x, een lichtgewicht versie van Windows bedoeld om te concurreren met Chrome OS, voordat het werd gesloopt. Inclusief een nieuw startmenu, Nieuwe systeempictogrammenVerbeteringen in Verkenner en Verkenner Het einde van Windows 95-pictogrammen – Tijdperk Dat sleept Windows-gebruikers in dialoogvensters naar het verleden. Afgeronde hoeken en updates voor ingebouwde Windows-apps zijn ook gepland.

Ook buiten de gebruikersinterface zijn er belangrijke wijzigingen voor Windows op komst. Het lijkt erop dat Microsoft klaar is om veel openstaande problemen aan te pakken, terwijl ze oplossingen plant voor Probleem met opnieuw ordenen van applicaties Application Op meerdere schermen komt eraan Xbox Auto HDR, en verbeteringen aan Ondersteuning voor Bluetooth-audio.

Misschien is het grootste probleem dat nog moet worden opgelost, de Windows Store. Microsoft werkt aan een bestand De nieuwe App Store voor Windows In de afgelopen maanden suggereren geruchten dat het een enorme afwijking zal zijn van wat er vandaag bestaat. Nadella beloofde met Windows “grotere economische kansen voor ontwikkelaars en makers te openen”, en de Windows Store lijkt de voor de hand liggende manier om dat te doen.

Microsoft zou zijn Windows App Store herzien zodat ontwikkelaars elke Windows-app kunnen indienen, inclusief browsers zoals Chrome of Firefox. Dit zal alleen al de Store aanzienlijk verbeteren, maar Microsoft kan ook overwegen om handelsplatforms van derden in apps toe te staan. Dit betekent dat Microsoft niet de rol van ontwikkelaars op zich neemt die hun in-app-aankoopsystemen gebruiken.

Enkele van de veranderingen die Microsoft voor Windows 10X heeft gepland, komen nu ook naar Windows.

Tot nu toe heeft Microsoft alleen Een korting van 12% aangekondigd Commissie voor pc-games in de Windows Store, maar ontwikkelaars de bits van Microsoft laten omzeilen zou een grote verandering zijn.

De overstap naar het merk Windows 11 ondersteunt ook de herinvestering van Microsoft in Windows. De softwaremaker signaleerde vorig jaar een hernieuwde interesse in Windows, tijdens een pandemie die aantoonde hoe belangrijk het besturingssysteem is. Windows-gebruik is gestegen Werknemers en studenten over de hele wereld gebruiken laptops en computers om thuis te werken. PC-zendingen stegen ook het afgelopen jaar.

na het snijden Windows in twee delen In 2018 bracht Microsoft vorig jaar delen van de Windows-ontwikkeling weer onder controle van Panos Panay. De verhuizing was een duidelijke bekentenis dat de Windows-partitionering van Microsoft maanden later niet had gewerkt Chaotische ontwikkelingservaringen voor Windows 10, Vertraagde Windows-updates, een Gebrek aan belangrijke nieuwe functies, Veel van Windows-updateproblemen update.

De overstap naar Windows 11 is echter nog steeds een verrassende zet voor Microsoft. Het bedrijf verwees eerder naar Windows 10 als “De nieuwste versie van Windows“In zijn grote inspanningen om het besturingssysteem te positioneren als een constant bijgewerkte service. Hoewel er maandelijkse updates voor Windows zijn, worden de belangrijkste wijzigingen meestal twee keer per jaar geleverd.

Microsoft Surface-laptop

De nieuwe versie van Windows helpt altijd de pc-verkoop te verhogen.
Foto door Amelia Holowaty Krales/The Verge

Microsoft had het moeilijk om deze updates een naam te geven. We hebben Windows 10 gezien Jubileumupdate, Herfst Creators-update, eenvoudige datums zoals Update van november 2019. Microsoft heeft onlangs ook een ander naamgevingsschema aangenomen, verwijzend naar updates zoals 20H1 of 21H1 om te verwijzen naar het jaar van uitgave en een deel van het jaar waarin de update werd uitgebracht.

De overstap naar Windows 11 zal niet noodzakelijk de naamgevingsproblemen van Microsoft voor updates oplossen, maar als het bedrijf ook bitmapversies zoals Windows 11.1 zou gebruiken, zou het consumenten en IT-beheerders zeker helpen om de nieuwste versie snel te begrijpen.

OEM’s zullen ook blij zijn met de release van Windows 11. De nieuwe versie van Windows stimuleert altijd de verkoop van nieuwe hardware en hernieuwde interesse in het besturingssysteem. Als Microsoft het ondersteunt met een nieuwe gebruikersinterface en een nieuwe look en feel voor Windows, zou dit het typische playbook zijn dat we al tientallen jaren voor Windows hebben gezien.

Het duurde niet lang voordat we erachter kwamen of Microsoft klaar was om het Windows-versienummer tot 11 te bestellen. Windows 11 (zoals ik het nu noem) begint op 24 juni om 11.00 uur ET en de rand Je zult al het nieuws live verslaan terwijl het gebeurt.

Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *