Het nemen van risico’s door GM zal zijn stempel drukken op de Vikings Sunday in Detroit

TJ Hockenson speelt zondag de 26e wedstrijd uit zijn carrière op Ford Field. Hij zal voor het eerst het veld oplopen vanuit de kleedkamer van de bezoeker, als onderdeel van een team waarvan hij niet had verwacht dat het zijn go-to tackle zou zijn op de handelsdeadline.

‘Gewoon op de afdeling zijn, weet je?’ Hawkinson zei donderdag. ‘Ik dacht dat ze me misschien niet twee keer per jaar wilden zien. Ik denk dat dat redelijk is. Daarom ging ik er niet vanuit dat hij op de afdeling zou zitten.’

De aanvallende coördinator van Vikingen, Wes Phillips, was net zo verrast als Hawkinson.

“Echt, hebben we een kans om deze man te pakken te krijgen?” Phillips verklaarde: “Maar weet je, er zijn veel factoren in dit soort deals: het geld, de richting waarin ze gaan in tegenstelling tot ons. Voor ons, zodat we tijdens het seizoen zo’n speler kunnen halen, vooral rond de tijd dat er dingen gebeuren met Irv [Smith getting injured]Het was gewoon een leuke verrassing.”

De algemeen directeur van Vikings, Kwesi Adofo-Mensah, sloot 11 deals in zijn eerste jaar bij het team. De deal van de Vikingen op 1 november met de Lions, de overname van Hockenson en twee draft-picks voor een 2023 vierde kwartaal en 2024 vierde conditioneel, was de derde die ze sloten in de divisie, na twee draft-deals die de Lions en Packers kansen boden om te picken ontvangers die twee keer per jaar de Vikingen zouden ontmoeten. .

De transacties hebben niet voor niets verrassende reacties opgeleverd: ze komen niet vaak voor in de NFL.

Met inbegrip van de deals van de Vikingen met de Lions en Packers, zijn er slechts vijf deals geweest met een voorlopige keuze voor 2022 onder de rivalen van de divisie. De Patriots en Dolphins maakten er zelf twee, waarbij New England de brede ontvanger Isaiah Ford verwierf voor een zesde ronde keuze in 2022 in 2020 en ontvanger DeVante Parker en een derde ronde vijfde keuze een maand voor de draft. De Chiefs stuurden in 2022 een keuze uit de vijfde ronde naar de Eagles voor de zesde-zevende keuze tijdens het ontwerp van 2021.

READ  Het uitzenden van meningen binnen de partij is geen opstand, zegt Sachin-piloot, terug in Jaipur

Maar het is mogelijk dat geen enkele deal tussen de rivalen van de teams zo voorspelbaar zal zijn als die van de Vikingen dit jaar. Ze zullen de komende weken echter weer in de schijnwerpers staan, met Hawkinson die terugkeert naar Detroit, samenvallend met de tweede wedstrijd na ACL-operatie aan Jameson Williams, de keuzeontvanger van de Lions met de eerste ronde van de Vikingen in april.

Packers-ontvanger Christian Watson, geselecteerd met een tweede ronde keuze die Green Bay van de Vikingen ontving, draaide een moeilijk rookie-seizoen om en evenaarde het rookie-record van Randy Moss met acht touchdowns in zijn laatste vier wedstrijden.

De Vikingen veranderden de keuzes van de twee transacties in de eerste vier selecties in het ontwerp en de onmiddellijke resultaten waren teleurstellend. Blessures leidden tot de belegering van de eerste speler, Louis Ceni, en de tweede, Andrew Booth, in totaal negen wedstrijden. Ed Ingram van het tweede niveau had een steile leercurve in pasbescherming terwijl hij begon bij de rechterwacht; Ten derde speelde Brian Asamoah 33 verdedigende tackles, hoewel coach Kevin O’Connell zei dat hij vaker linebacker wilde spelen.

Op dit punt zou een eerlijke, intellectuele kritiek op de handelscarrières echter de deur moeten overwegen die Adofo-Mensah opende door zijn draft night deal met de Lions te sluiten. Zonder dat is het redelijk om je af te vragen of de deal met Hawkinson tot stand zou zijn gekomen.

ik adviseer Wat Lyons GM Brad Holmes zei Na de Trade Draft van april: “Ik heb veel respect voor Kwesi. Ik herinner me dat toen we elkaar voor het eerst raakten, we het allebei eens waren, we zijn niet echt de oude [mind-set], zoals: “Je kunt beter niet ruilen met iemand van je afdeling.” Maar hij verwierf eigenlijk meer beginners [with draft picks] dan wij waren.

READ  Summit1g vestigt een nieuw Max Payne 3 sprintrecord

“Ik begreep de overwinning van zijn kant volkomen, dus dat deed ik niet [the criticism of the trade]. Denken [I do] Op het eerste gezicht, maar Kwesi is erg slim, erg vooruitstrevend, ik ben een grote fan van hem en ik begrijp volledig waarom hij deze transactie heeft gedaan.

Na de Hockenson-deal maakte Holmes soortgelijke opmerkingen over de meningen die hij en Adofo-Mensah deelden, en voegde eraan toe: “Als we dit soort beslissingen nemen, voel ik me volkomen op mijn gemak. TJ is een goede voetballer en de volgende keer dat we tegen hem spelen, hij zal nog steeds een speler zijn.” Goed voetbal. En dus zal hij een toneelstuk spelen of een paar toneelstukken spelen en een touchdown scoren, of wat hij ook doet. En ja, de camera zal op mijn gezicht gericht zijn. Ik zal kijken daarna zwaai ik en dat is het.”

Adofo-Mensah sprak na het ontwerp over hoe zijn achtergrond als grondstoffenhandelaar op Wall Street betekent dat hij gewend is aan een wereld waarin “je beslissingen neemt en ze houden de score heel snel bij”. Het betekent ook dat hij opgroeide in een wereld waar risico’s worden gemeten, geanalyseerd en beheerd, en niet als een boeman worden aangepakt. Het is mogelijk dat de Vikingen hun rivalen hadden kunnen helpen om ontvangers met twee sterren te krijgen, maar GM zag die mogelijkheid alleen niet als een reden om geen deals te sluiten, eraan toevoegend dat het vrij zeker was dat de Lions en Packers elders dezelfde deals zouden hebben aangeboden.

READ  Wolverines gebruiken unieke benaderingen om valpraktijken zonder games te gebruiken

In ieder geval in het geval van de ontwerpovereenkomst met de Lions, hielp de handel een gesprek op gang te brengen tussen Adofo-Mensah en Holmes over wanneer ze hun teams zagen strijden en of het zinvol was om samen te werken. Toen de Vikingen een hete start kenden en de noodzaak zagen om een ​​strak einde toe te voegen, kwam de deal van Hawkinson snel tot stand.

Adofo-Mensah zei op de draft night dat Williams een van de favoriete Vikings-spelers in de draft was, en O’Connell herhaalde deze week hoe onder de indruk ze waren van de receiver. Maar de gevaren van tegen hem spelen waren niet genoeg om hen af ​​te schrikken.

“Het is iets waar je over nadenkt. Kevin en ik hebben erover gepraat,” zei Adofu-Mensah. “En nogmaals, ze moeten tegen de Minnesota Vikings spelen. We hoeven niet tegen Jameson Williams te spelen; ze moeten tegen de Minnesota Vikings spelen.”

Williams in zilver en blauw, paars en Hokkinson-goud. Terwijl de Vikingen NFC North proberen neer te halen en de Lions proberen hun hoop op de play-offs levend te houden, draagt ​​de wedstrijd van zondag de kenmerken van twee algemeen directeuren van NFC North die er geen moeite mee hadden om de traditie te trotseren in hun omgang met elkaar.

More from Madison Garrett
Er verschijnen nieuwe details en afbeeldingen voor Resident Evil Infinite Darkness
Capcom en Netflix hebben nieuwe stills en verhaaldetails vrijgegeven voor het aanstaande...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *