Het ontwerplek van Android 12 onthult een drastische herziening van het uiterlijk

Als Google het precedent van vorig jaar volgde, zou de eerste Android 12-preview voor ontwikkelaars deze maand moeten worden uitgerold. Voordien laat het lek van Android 12-ontwerpmodellen een radicale visuele oplossing zien voor het besturingssysteem van Google.

Vorige maand zijn we genoemd Google werkte aan een diepgaand themasysteem voor Android 12. Deze ontwerpconcepten (van RKBDIDie naar verluidt was gelekt (via XDA) Uit de briefings van Google met OEM-partners blijkt dat een zandkleur die van het behang is getrokken, gelijkenis vertoont in zandheuvels en duinen.

We zien dat zandtint wordt gebruikt om alles in te kleuren, van de zoekbalk tot de tools. Daarover gesproken, het eerste voorbeeld hieronder toont verschillende gesprekstools voor recente berichten, gemiste oproepen of activiteitsgevallen. Het meet 2 x 1 en geeft de profielfoto van de afzender en het berichtvoorbeeld weer. De onderstaande voorbeelden zijn van een komisch personage met personages uit vrienden Het wordt bewoond door Facebook Messenger. Aangenomen wordt dat ontwikkelaars wijzigingen op systeemniveau zullen moeten ondersteunen. Over het algemeen laten deze widgets zien hoe Google van plan is Android 11 te gebruiken om zijn mensgerichte besturingssysteem dit jaar verder te brengen.

Andere opvallende kenmerken zijn dat het zich uitstrekt tot app-pictogrammen. We zien er vandaag vier en drie van de achtergronden – de telefoon, het horloge en de camera – komen overeen met de achtergrond. Pixel Launcher is ook herschikt om links uitgelijnd te zijn en het weer is boven de dag / datum.

De derde afbeelding toont een zwarte balk bovenaan (boven het zoekveld) die een nieuw UI-item kan zijn om gebruikers beter te vragen hoe ze aanbiedingen kunnen verlaten door naar beneden te trekken. We zien ook dat het Tools-scherm niet langer alleen een reeks rotors is, maar dat pull-down menu’s worden gebruikt als een meer scrollbaar menu.

READ  How-to: Forceer herstart iPhone 12, ga naar herstelmodus, DFU-modus en meer [Video]

Daarna bekijken we het notificatieblad met een wazige achtergrond, met alles – alweer – zandkleurig. Meldingskaarten zijn sterk afgerond met een grotere kromming van de hoek en app-pictogrammen met betere voorbeelden van foto’s. Gebruikers kijken ernaar uit om Alerts verder uit te breiden. Ondertussen zijn de snelle instellingen om over te schakelen behoorlijk goed.

Op het gebied van privacy waarschuwt Google gebruikers wanneer de microfoon of camera actief is. Er zal een groene schijf in de rechterbovenhoek van de behuizing zijn die tot een punt zal verkleinen. Als u erop klikt vanuit het notificatieblad, wordt er meer informatie gegeven via de instellingenlinks. Op de nieuwe Unified Privacy Settings-pagina kunnen gebruikers “camera uitschakelen”, “microfoon dempen” en de site op een hoog niveau in- / uitschakelen. Het laatste besturingselement is momenteel de voorkeurspagina.

Vanwege het vroege karakter van dit Android 12-ontwerplek, kan alles wat hier wordt weergegeven tijdens de preview-periode worden gewijzigd. Deze mockups zijn alleen bedoeld om aan telefoonfabrikanten over te brengen wat de grote steunpilaren van Android 12 zijn.

FTC: We gebruiken aangesloten links om inkomsten te genereren. Meer.


Kijk op 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Written By
More from Lesley Curry

Google werkt zijn iOS-app bij naar YouTube, de eerste update van een grote iOS-app sinds december

Google introduceerde een bugfix voor de iOS-app op YouTube, de eerste update...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *