Het probleem achter Xbox Game Bar en fout 0x803F8001 – BCFocus

De Xbox Game Bar voor Windows 10 zit boordevol handige functies. Inclusief een nieuwe resource monitor die prima werkt. Een recente update aan de serverzijde laat de spelbalk echter crashen met fout 0x803F8001.

De nieuwste Windows 10-fout berooft sommige gebruikers van de gamebalk en zijn services. Verschillende gebruikers hebben contact met ons opgenomen en de volgende foutmelding gemeld:

Xbox Game Bar is momenteel niet beschikbaar op je account. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij de winkel en probeer het opnieuw. Hier is de foutcode, voor het geval u deze nodig heeft: 0x803F8001.

De fout 0x803F8001 zit op de server, u hoeft niets aan te raken

Het groeiende aantal threads op het Microsoft-forum en Twitter bevestigt dat er iets aan de hand is met de Xbox Game Bar en dat gebruikers het probleem op dit moment al meer dan 10 uur melden, maar Microsoft moet de storing nog erkennen.

Xbox Game Bar-fout 0x803F8001 is het resultaat van een wijziging aan de serverzijde van 5 november en blijft van invloed op gebruikers over de hele wereld. De exacte oorzaak is onduidelijk en treft alleen gebruikers van Windows 10 op versie 1809 of hoger. Bovendien krijgen slechts enkele gebruikers de bovenstaande foutmelding.

Helaas is er geen gemakkelijke oplossing voor degenen die geen toegang hebben vanwege foutcode 0x803F8001. Zoals we al hebben aangegeven, is dit een fout op de server die sommige gebruikers treft. We hebben het net getest en het lijkt goed te werken. Maar zoals we al eerder zeiden, hebben sommigen van jullie ons via Twitter op de hoogte gebracht van deze fout. We hopen dat het zo snel mogelijk zal worden opgelost en bedankt dat je ons over StingPlay hebt geïnformeerd.

READ  Breng orde op de snelste wegen van Europa: Autobahn Police Simulator 2 nu uit voor Xbox One

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *