Het Witte Huis zegt dat Trump en CDC ondanks tweets ‘heel erg’ op dezelfde pagina staan

Het Witte Huis zegt dat Trump en CDC ondanks tweets ‘heel erg’ op dezelfde pagina staan
Het terrein van de school staat leeg in het Miguel Contreras Learning Complex voordat de nieuwe beperkingen om middernacht van kracht werden toen de coronavirus pandemie zich op 19 maart in Los Angeles, Californië, verspreidde. David McNew / Getty Images

Volgens de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, zullen Californische scholen weer opengaan als uit de gegevens blijkt dat dit veilig is

‘Ik maak me geen zorgen over de laatste tweets’, zei hij in een nauwelijks verholen verwijzing naar president Trump.

“We moeten scholen veilig heropenen. Dat is voor mij niet onderhandelbaar ”, zei de gouverneur op een persconferentie.

Heropening van scholen zal worden gebaseerd op lokale omstandigheden in de staat, maar Newsom voegde eraan toe dat “we aan het begin van het schooljaar erop moeten staan ​​te leren.”

“Gezien onze huidige gegevens en de voortdurende overdracht van dit dodelijke virus door de gemeenschap, is het verstandig dat schooldistricten een back-up plan voor afstandsonderwijs opstellen dat klaar is om te worden geïmplementeerd in het geval dat onze gegevens ons laten zien dat dit de veiligste weg is,” zei het Ministerie van Volksgezondheid van Los Angeles County in een verklaring aan CNN.

Vooruitlopend op het feit dat scholen een gespreksonderwerp zullen blijven, smeekte Newsom het publiek dat heropening afhankelijk is van gedrag.

“We kunnen gewoon doorrollen en de verspreiding en overdracht accepteren met gedragingen die hiertoe hebben geleid”, zei Newsom. “Of we kunnen meer doen om persoonlijke verantwoordelijkheden te oefenen met gezichtsbedekkingen en maskers en fysieke afstand die de verspreiding zullen verminderen.”

READ  Grand Theft Auto Online wordt gesloten voor Xbox 360 en PS3

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *