Het Xbox-netwerk ondervindt een grote storing met gevolgen voor gamen in de cloud, game-releases en meer

Bron: Matt Brown | Windows Centraal

Het Xbox-netwerk is de infrastructuur die het grootste deel van de Xbox-game-ervaring mogelijk maakt, en storingen die dit netwerk beïnvloeden, kunnen de mogelijkheden van het hele Xbox-ecosysteem aanzienlijk verminderen. Het komt niet vaak voor dat de service grote storingen ondervindt die grote delen van gamers treffen, maar maandenlange solide service wordt vandaag onderbroken door een nieuwe instorting van het Xbox-netwerk.

Het Xbox-netwerk ligt plat, met veel spelers in de Xbox-familie van consoles en services die verschillende problemen melden die van invloed zijn op de Microsoft Store, Xbox Cloud Gaming en zelfs het starten en spelen van digitale games. Het Xbox Network-team onderzoekt momenteel de storing en mogelijke oplossingen, maar de situatie moet nog verbeteren.

Problemen die momenteel van invloed zijn op het Xbox-netwerk zijn onder meer:

  • Onmogelijkheid om aankopen te doen in de Microsoft Store, inclusief games, DLC, in-game aankopen en extensies, ongeacht de gebruikte betaalmethode
  • Onvermogen om abonnementsaankopen te beheren of te doen, waaronder Xbox Game Pass, Xbox Live Gold en andere
  • Onmogelijkheid om Xbox Cloud Gaming-sessies te spelen, ongeacht je apparaat
  • Het onvermogen om veel digitale games te starten en te spelen, vooral die welke deel uitmaken van een abonnement zoals Xbox Game Pass

Er lijken weinig gamers te zijn die deze problemen kunnen voorkomen, behalve dat ze hun toevlucht nemen tot het spelen van games vanaf fysieke schijven (als dat een optie voor je is) of, misschien, de verbinding met internet verbreken en offline spelen. Voorlopig heeft de uitval van het Xbox-netwerk geen invloed op iets met betrekking tot Xbox-accounts, multiplayer-games, sociale functies of andere verbonden services en functies. Als je een game kunt starten, zou deze normaal moeten werken, inclusief cloudopslag, prestaties en meer.

READ  De ontwikkelaar van Dying Light 2 bevestigt de voortdurende release van PS4 en Xbox One

Hopelijk duurt de uitval van het Xbox-netwerk niet lang en kunnen spelers snel en zonder problemen terugkeren naar hun favoriete Xbox-games. We zullen de situatie blijven volgen en deze ruimte bijwerken naarmate we meer horen.

Update, 6 mei 2022, om 17:35 uur Caïro-tijd – Problemen met Microsoft Store moeten worden opgelost, maar er blijven andere problemen bestaan

Het Xbox-team heeft gemeld dat Xbox-netwerkproblemen die voorkomen dat spelers aankopen doen in de Microsoft Store, moeten worden opgelost. Helaas zijn er nog andere problemen waardoor Xbox Cloud Gaming-sessies of digitale games niet kunnen worden gestart, en het Xbox-team blijft ze onderzoeken. We zullen de situatie blijven volgen en deze ruimte bijwerken.

Written By
More from Vanessa Hale
Top 5 PUBG Mobile alternatieve games die je kunt spelen
Vorige maand was het Fortnite dat uit de Google Play Store en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More Stories