Hi-Fi Rush verspreidde zich intern bij Bethesda, resulterend in Shadow Drop

Hi-Fi Rush verspreidde zich intern bij Bethesda, resulterend in Shadow Drop

Hi-Fi Rush, de ritmische actiegame van Tango Gameworks waarin elke actie gebeurt op het ritme van de muziek, is ontworpen om de opwindende schaduw te laten vallen na de Xbox Developer Direct van vorige week. Het vatte meteen vlam op sociale media vanwege zijn heldere cartoonachtige stijl, snelle, op ritme gebaseerde gameplay en boppin’-soundtrack.

Maar het grote publiek is niet de eerste die van Hi-Fi Rush houdt. Blijkbaar verspreidde het zich eerst intern naar Bethesda – wat gedeeltelijk leidde tot Tango’s beslissing om het in de eerste plaats te laten vallen.

In een gesprek met IGN zei regisseur Jon Johannas dat de beslissing om de schaduw te laten vallen deels kwam van het marketingteam van de game vanwege onzekerheid over hoe een langere marketingcyclus zou verlopen. Aangezien Tango bekend staat als angstaanjagend, en Hi-Fi Rush zeker niet, dachten ze gewoon dat het zonder te lang wachten in Game Pass zou helpen om op natuurlijke wijze aan populariteit te winnen door plotselinge mond-tot-mondreclame, net zoals bij Bethesda tijdens de ontwikkeling. .

“Als je iemand zou vragen om iets op een drop te kopen, zou je waarschijnlijk veel scepsis hebben, maar het feit dat Game Pass bestaat, laat mensen bijna toe, wat je in theorie zou kunnen zeggen is een demo. Maar het is geen demo, het is het volledige spel. Ze kunnen erin spelen en ze kunnen bijna natuurlijk over het spel praten, met hun vrienden praten, vertellen hoe geweldig het is.

“Dit is hoe ik eigenlijk ben opgegroeid in Bethesda… sommige mensen speelden het en spraken erover met anderen [colleagues]. Ze zeggen: “Heb je dat spel gezien dat ze daar aan het maken zijn?” Er is een raar soort virale positiviteit alleen voor deze game, en Game Pass voelde als een uitstekende kans om iets los te laten… die scepsis verdwijnt meteen als je het eenmaal speelt en mensen praten er gewoon over.”

READ  Hoe erg is een Nintendo Switch OLED-inbranding? Hier is een test van 3600 uur

We spraken met Johanas meer over het werk van het team aan Hi-Fi Rush, inclusief hoe en waarom het zo’n afwijking was van hoe Tango opereert als een horrorstudio. Je kunt ons volledige interview hier lezen en ons interview met Xbox-president Phil Spencer bekijken, waar we het hebben over Hi-Fi Rush, de line-up voor Xbox 2023 en meer.

Rebecca Valentine is een nieuwsverslaggever voor IGN. Je kunt haar vinden op Twitter @tweet.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *