Hier is Doom op een gewone SEGA Genesis

In 1994 Doom werd geport naar de SEGA 32X, een stuk hardware dat de SEGA Genesis in een 32-bits machine veranderde. In naam van de wetenschap besloot iemand om het FPS-spel op een vanille Genesis console. De resultaten zijn matig.

Dit handwerk komt uit krikzz op Twitter, die erin slaagde om een ​​Linux-versie van Doom te laten draaien op een SEGA Everdrive-cartridge op de typische, standaard Genesis. De 16-bits retro-console tot het uiterste gedreven, de oud spel verschijnt als een grijze rechthoek op het scherm, hoewel het werkt, zij het slecht. Ik zeg rennen, het is eigenlijk gewoon het hoofdmenu en het demoscherm, want de daadwerkelijke gameplay is een hele andere ketel van demonen op technologie die zo beperkt is.

Doom was een van de vele facetten in de console-oorlog van begin tot midden jaren negentig tussen SEGA en Nintendo. SEGA heeft het horrorspel eerst op thuisconsoles, maar daarvoor was de 32X nodig, een extra randapparaat, en zelfs toen was het geen perfecte vertaling. Doom trof de SNES in 1995, een versie die relatief zwakker is, maar geen andere add-ons nodig had. De Atari Jaguar en 3DO kregen ook poorten, want zelfs toen werd Doom op alles gezet dat een scherm en knoppen had.

De lijst met apparaten die een beetje scheuren kunnen bevatten, blijft groeien. Vorige maand, de nieuwe Nintendo Game and Watch is gemaakt om Doom te draaien, en jij kan bouw een pc in Minecraft om Doom te spelen, als je er meta over wilt krijgen. Het spelen op sommige schapen in Minecraft, en op een McDonald’s kassa, misschien nog steeds de raarste, geest.

U kunt het bestanden en een stap voor stap om dit hier zelf te doen. Hier is hoe je de klassieke Doom speelt op Windows 10, en iemand maakt het opnieuw in Minecraftook. In modern Doom-nieuws, Doom Eternal raken Game Pass deze week.

READ  Tencent wil je survivalgame-ervaring veranderen met Undawn

Written By
More from Max Mcgee

Lords of the Fallen 2 heeft een “grote kans” om “populairder” te worden onder Dark Souls-fans

CI Games heeft zich uitgesproken over zijn ambities voor Lords of the...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *