Hier leest u hoe een Microsoft-medewerker $ 10 miljoen aan Xbox-cadeaubonnen heeft gestolen

Bron: Matt Brown | Windows Centraal

Volodymyr Kvashuk is waarschijnlijk geen naam die je ooit hebt gehoord. Als zijn plan volgens plan was verlopen, zou het zo zijn gebleven. Maar nu staat hij in het middelpunt van een enorm verhaal waarin hij uitlegt hoe hij voor $ 10,1 miljoen aan Xbox-cadeaubonnen rechtstreeks van Microsoft heeft gestolen.

Zoals ik al vermelde BloombergKvashuk kan worden uitgezet naar zijn thuisland Oekraïne na het uitzitten van een gevangenisstraf die eindigt in 2027. Hij zal ook $ 8,3 miljoen moeten betalen.

Maar hoe kan ik met zulke zware straffen worden belast? Het antwoord ligt in de misdaad: de man kreeg een baan bij Microsoft als junior engineer om de infrastructuur van het bedrijf te testen en gebruikte die toegang uitgebreid om miljoenen dollars aan cadeaubonnen voor zichzelf te besteden.

VPN-deals: levenslange licentie voor $ 16 en maandelijkse abonnementen voor $ 1 en meer

Het begon allemaal toen hij een fout ontdekte in de ingewanden van Microsoft’s e-commerce toen hij legitieme cadeaubonnen ontving via nep-creditcardaankopen. De systemen van Microsoft zullen voorkomen dat nep-aankopen echte fysieke goederen verzenden (wat een voorbeeld was van operaties die werkten zoals bedoeld), maar ze zullen echte digitale goederen distribueren, zoals 5 x 5 Xbox-cadeauboncodes. Zodra Kvachok zich realiseerde wat er was gebeurd, droeg hij over zijn fortuin naar een hoger niveau getild en een programma ontworpen waarmee ze cadeaubonnen massaal kunnen opnemen.

Het kwam op het punt dat zijn plan om geld bij te drukken, volgens de aanklagers “uitsluitend verantwoordelijk was voor de wereldwijde schommelingen in de prijzen van Xbox-cadeaubonnen op de distributiemarkten.”

READ  Xbox Game Pass plaagt 'lowkey' samenwerking met Disney Plus

Het volledige verhaal lees je op de website van Bloomberg. Hij beschrijft alles, van de achtergrond van Kvashuk tot de fouten die hij maakte waardoor federale agenten hem konden inhalen. Als je ooit een verhaal hebt willen horen over Microsoft die van binnen wordt bedrogen, dan is dit de Xbox-vormige diefstal van je leven om te lezen.

Als alternatief, als je Xbox-thema’s wilt bekijken die niet vol criminele intriges zijn, bekijk dan onze recensie van de Xbox Series X en onze gids voor de beste Xbox Game Pass-games (we hebben geen “beste manieren” om de gids voor het stelen van Xbox-cadeaubonnen).

Written By
More from Vanessa Hale
Gebouwen hebben ook gevoelens! Het krijgt eindelijk een release voor Xbox, PlayStation en Switch in maart
Je bent misschien vergeten dat gebouwen ook gevoelens hebben!, Aangezien we er...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *