Student met Windows 11 op Windows Phone

Een preview van Windows 11 kwam pas eerder deze week uit, maar een student is er al in geslaagd om het nieuwste besturingssysteem van Microsoft op zijn Windows Phone te draaien. Bouwkunde student Gustave Muncie gemaakt Een korte video waarin Windows 11 wordt weergegeven op de Lumia 950 XL, een van de eerste apparaten die werd geleverd met Windows 10 Mobile. Het was ook een van Microsoft’s laatste Windows-telefoons voordat het bedrijf de ondersteuning voor zijn mobiele besturingssysteem beëindigde.

Windows 11 is verrassend aanpasbaar aan het 5,7-inch scherm, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van de snelheid van de animaties. Hoewel Windows 11 op je Lumia 950 XL kan worden gebruikt, lijkt het niet iets dat je elke dag uit je zak wilt halen. Maar dat is niet echt het punt. Dit is de nieuwste prestatie in een vijfjarige hobby van gehannes met het krijgen van volledige versies van Windows op Windows Phone-apparaten.

“Het begon allemaal 5 jaar geleden, toen Windows 10 Mobile op het punt stond te verdwijnen”, zegt Monce tegen de rand. Monce werkte samen met Bingxing Wang, collega-ingenieur, om het idee tot leven te brengen om volledige Windows op deze telefoons te draaien.

“Naarmate de tijd verstreek en we erover begonnen te praten, werden er discussiegroepen gevormd, en dus hadden we een gemeenschap van mensen die geïnteresseerd waren om Windows 10 volledig op hun Lumia 950’s te gebruiken”, legt Muncy uit. “We zijn nu een team van ongeveer 15 mensen en we hebben grote vooruitgang geboekt.”

Windows 11 kan nog steeds werken op Windows Phone van vijf jaar geleden.
foto: Project Lumia WOA

Het team heeft stuurprogramma’s geporteerd en reverse-engineered om Windows 11 op Windows Phone uit te voeren en heeft zelfs hun eigen stuurprogramma’s geschreven. “Ik zou niet zeggen dat we te snel waren om het te doen, het kostte ons vier jaar om op het punt te komen waar het is, maar het is indrukwekkend dat we hier zijn gekomen met niet veel documentatie”, zegt Muncie. “Gezien al dit werk met Windows 10 en het werk dat we eerder hebben gedaan om Windows 10x te ondersteunen, was Windows 11 een natuurlijke stap vooruit, en het duurde eigenlijk niet lang.”

Muncie en het team hebben Bouw een aangepaste website voor hun projectHet bevat tools, handleidingen en documentatie om Windows 10 en Windows 11 naar die oude Windows-telefoons te brengen. Niet alles werkt perfect, met camera’s die niet werken, de levensduur van de batterij lang meegaat en oproepen/sms’en soms vastlopen als gevolg van wijzigingen in het Microsoft-besturingssysteem. Het is een nog interessanter project om te zien hoe ver ingenieurs en ontwikkelaars de hardware kunnen pushen die Microsoft heeft verlaten.

Het is ook een project dat me doet denken aan De HTC HD2 is de leeftijd-tartende smartphone. Ontwikkelaars en technici hebben het legendarische Windows Mobile-apparaat van HTC tien jaar lang bewaard, met aangepaste ROM’s, mods en zelfs een Windows Phone 8-poort voor het apparaat. De Lumia 950-serie is bijna vijf jaar oud en het feit dat een team van mensen Windows 11 ernaar heeft geporteerd, getuigt zelfs nu van leven in de oude telefoon.

READ  Nee, Cyberpunk 2077 heeft geen 56GB Day One-patch op PS4, PS5
Written By
More from Lesley Curry
Facebook bevindt zich mogelijk in een “sterkere positie” na de privacyupdate van Apple
Foto​ Drew Angerer ​Getty-afbeeldingen​ Facebook weigerde de geplande anti-trackingtools van Apple uit...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *