Hillary Clinton over de aanpak van coronavirus door Trump: ‘Ik had het beter gedaan’

Hillary Clinton over de aanpak van coronavirus door Trump: ‘Ik had het beter gedaan’

De opmerking van een voormalige rivaal, die kwam tijdens een uitgebreid interview over een documentaire die dit jaar werd uitgebracht over het leven van Clinton, raakt Trump over een kwestie die zijn herverkiezingshoop heeft onderdrukt en zijn administratie heeft gefrustreerd.

“We hadden zeker beter werk kunnen redden door levens te redden en beter en verantwoordelijker gedrag te modelleren”, vertelde Clinton De podcast ‘Awards Chatter’ van de Hollywood Reporter. ‘Ik denk niet dat we noodzakelijkerwijs een zo diepgaande economische aanval op bestaansmiddelen en banen hadden moeten hebben als wij. Dus ik weet dat ik het beter had gedaan.’

Clinton zei dat het ‘frustrerend was om aan de zijlijn te staan ​​in een pandemie’, en voegde eraan toe dat ze, terwijl ze probeert haar steentje bij te dragen door zich uit te spreken en geld in te zamelen, het gevoel heeft dat ze meer kan doen.

De pandemie van het coronavirus heeft de laatste vier maanden van het Amerikaanse leven gedomineerd en heeft elk aspect van de presidentiële campagne veranderd. De campagne van Trump heeft moeite door te zetten in het licht van de pandemie en de economische neergang die het veroorzaakte. Meer dan 2,7 miljoen gevallen van Covid-19 zijn bevestigd in de Verenigde Staten, veruit de meeste ter wereld, en meer dan 128.000 Amerikanen zijn overleden.

De voormalige staatssecretaris en genomineerde voor de Democratische president van 2016 hebben haar minachting voor Trump tijdens het interview niet verborgen gehouden, noemde hem een ​​”wraakzuchtige score-settler” en suggereerde dat het land goed kijkt naar wat het betekent om een ​​president te hebben die niet is niet voorbereid op het werk.

READ  Notre Dame maakt historische voetbalwedstrijd tegen Tennessee

‘Een deel van wat hij doet in de manier waarop hij uithaalt, is omdat hij diep van binnen weet dat de Russen hem hebben geholpen, ondanks zijn ongelooflijke inspanningen om het te ontkennen. Hij weet dat WikiLeaks hem heeft geholpen. Hij begrijpt dat allemaal’, zei Clinton. ‘Hij is een wraakzuchtige score-afwikkelaar, en hij wil niet dat de legitimiteit van zijn verkiezing ooit in twijfel wordt getrokken, hoewel de geschiedenis haar zal blijven betwijfelen.’

Clintons laatste interviewronde komt maanden na de release van “Hillary” en naarmate de documentaire meer aandacht krijgt voor de prijzen. De documentaire, die het leven van Clinton over een vierdelige serie bekeek, won onlangs de prijs van The Critics Choice Association voor de beste beperkte documentairereeks.

Clinton kreeg tijdens het interview een aantal vragen over haar leven, waar ze zei dat ze het “onmogelijk vindt” om te antwoorden hoe haar leven zou zijn geweest als ze niet met de voormalige president Bill Clinton was getrouwd en haar ontmoetingen met Trump vóór de Verkiezing van 2016 als “niet erg veel en niet van groot moment, zeker niet voor mij.”

Maar Clintons meest scherpe opmerkingen kwamen naar aanleiding van vragen over het tumult waarmee het land werd geconfronteerd, zowel over de aanhoudende pandemie, de afrekening van het land met racisme en politiegeweld, als over de manier waarop kiezers en topbedrijven de campagne van 2020 benaderen.

“We zijn verdeeld door informatiebronnen”, zei Clinton over Facebook en sommige bedrijven die advertenties van de site halen. “Facebook moet verantwoordelijk worden gehouden omdat ze handelden in samenzwering, ze handelden in verkeerde informatie, ze handelden in Russische desinformatie.

Ze voegde eraan toe: ‘Ze moeten ter verantwoording worden geroepen omdat we weer een verkiezing zullen houden, en iedereen moet weten wat er op het spel staat en vervolgens hun stem uitbrengen.’

READ  Raad eens welke landen het hoogste percentage Street Fighter 6-spelers op de Master-ranglijst hebben en welke personages ze gebruiken

Clinton zei dat ze niet meer naar kantoor zou rennen – “Niet op de kaart” – maar ontweek geen vraag of ze denkt dat ze Trump zou verslaan als ze in 2020 tegen hem op zou rennen.

‘Ja,’ zei ze bot. ‘Maar ik denk dat mensen denken dat dit een referendum over hem is.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *