Nitin Gadkari verdedigt bewegingen tegen China: onze regels waren verouderd

NDTV News

Nitin Gadkari zei dat Indiase bedrijven de mogelijkheid hebben om wereldwijde bedrijven aan te pakken.

New Delhi:

Vakbondsminister Nitin Gadkari zei vrijdag dat regels die Chinese bedrijven helpen achterhaald zijn en in het nationale belang en in het belang van Indiase bedrijven moeten worden herzien, ter ondersteuning van de recente maatregelen van de regering die tot protesten vanuit Beijing hebben geleid.

Dagen nadat de weg- en transportminister zei dat India Chinese bedrijven niet zal toestaan ​​deel te nemen aan snelwegprojecten, ook via joint ventures, zei het ministerie van energie vrijdag dat Indiase bedrijven toestemming van de overheid nodig hebben om voedingsapparatuur en componenten uit China te importeren.

De bestellingen, samen met een verbod op 59 spraakmakende apps van Chinese oorsprong, komen te midden van toenemende militaire spanningen tussen de twee landen die vorige maand hun hoogtepunt bereikten in een gewelddadige confrontatie in Ladakh waarbij 20 Indiase soldaten om het leven kwamen.

Nitin Gadkari ondersteunde de stappen tegen China en zei dat de focus ook gericht was op het aanmoedigen van Indiase ondernemers en contractanten die werden uitgesloten van overheidscontracten vanwege voorwaarden die ervaring of financiële steun vereisten.

“Onze regels waren achterhaald. Ze legden strikte voorwaarden vast voor aannemers. Voor bijvoorbeeld grote snelwegen en bruggen hadden we voorwaarden die alleen gelden voor degenen die ervaring hadden met zulke grote projecten. En in ons land heeft niemand dat eerder gedaan. Dus er was geen Indisch bedrijf om die contracten aan te geven, ‘vertelde Gadkari in een interview aan NDTV.

“Ik vertelde onze mensen dat onze regels verkeerd zijn. Hoewel Indiase aannemers de mogelijkheid hadden, moesten ze vanwege financiële en technische kwalificaties joint ventures aangaan. Gezien de huidige situatie leek het niet juist om contracten te geven aan bedrijven die joint ventures met Chinese bedrijven. Dit is in het belang van de natie “, zei hij.

READ  Modern Warfare 2-spelers moeten hun Nvidia-stuurprogramma's nu bijwerken

De opmerkingen kwamen op een dag dat premier Narendra Modi Ladakh bezocht om een ​​bericht over de militaire impasse naar China te sturen, en China zei dat kunstmatige blokkades voor bilaterale samenwerking de belangen van India schaden en dat de twee landen zouden moeten samenwerken om de vrede in hun land te handhaven. grensgebied.

Gevraagd naar de reeks maatregelen die India de afgelopen weken heeft genomen tegen China en het nieuwe zelfredzaamheidsprogramma Aatmanirbhar Bharat, zei Nitin Gadkari dat het idee was om Indiase bedrijven en kleine bedrijven te promoten.

“Verbind Aatmanirbhar Bharat niet met China. We moeten ons concurrentievermogen in de wereld vergroten en daarvoor hebben we goedkoop kapitaal nodig, we moeten onze technologie en buitenlandse investeringen in MSME’s (micro-, kleine en middelgrote ondernemingen) upgraden. We hebben alle technische vaardigheden, “zei hij.

“Twee maanden geleden moesten we PPE-pakketten (persoonlijke beschermingsmiddelen) uit China importeren via speciale vluchten. Vandaag maken onze MSME’s zulke goede kwaliteit kits en op zo’n schaal dat we 5 lakh-kits per dag produceren. En ik vroeg onze Ministerie van Handel dat onze productie zo hoog is dat we die mogen exporteren, dus we sturen het de hele wereld over, “zei de heer Gadkari.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *