Hoe de uitbraak van het coronavirus in India groeide van één naar meer dan één miljoen in zes maanden.

Hoe de uitbraak van het coronavirus in India groeide van één naar meer dan één miljoen in zes maanden.
India meldde zijn eerste zaak 30 januari – de patiënt in de Zuid-Indiase deelstaat Kerala had gestudeerd in Wuhan, de Chinese stad waar afgelopen december het eerste bekende geval van Covid-19 werd geregistreerd.

Wekenlang, toen in andere delen van Azië uitbraken van het coronavirus optraden, bleef India relatief onaangetast. Pas op 13 maart meldde het land zijn eerste dood – en zelfs toen had het slechts 73 gevallen geregistreerd.

Toen de zaakaantallen nog relatief laag waren, kwam de regering in actie. Op 11 maart schortte India alle toeristenvisa op en op 22 maart werden alle internationale vluchten aan de grond gehouden.

Toen India op 25 maart op slot ging, had het land ongeveer 519 gevallen en 10 doden.

Maar toen het op 30 mei gedeeltelijk werd opgeheven, had India meer dan 180.000 gevallen – en nam het toe.

Voor sommigen in India was vergrendeling moeilijk – zo niet onmogelijk. Ongeveer een zesde van de stadsbevolking woont in dicht opeengepakte sloppenwijken waar sociale afstand geen optie was. Duizenden dagelijkse loontrekkenden hadden geen baan of eten – en velen maakten lange en soms dodelijke reizen naar huis naar verre staten.

Sinds de landelijke vergrendeling van kracht is, hebben sommige staten hun eigen beperkingen opgelegd – of zelfs hervat. Desondanks is het land binnen vier maanden gestegen van iets meer dan 500 gevallen naar meer dan een miljoen.

Sanjay Rai, de president van de Indian Public Health Association, zegt dat de sluiting de uitbraak heeft vertraagd, waardoor de autoriteiten meer tijd hebben gekregen om meer persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te maken.

READ  32 jaar na het stoppen met school, keurt Meghalaya oma Lakyntiew Syiemlieh klasse 12 examens af

Maar door die eerste stappen kon India de uitbraak helemaal niet vermijden.

Toen de uitbraak van India van start ging, verspreidde deze zich niet gelijkmatig over het land.

Ongeveer 56% van de gevallen van coronavirus in India is geconcentreerd in slechts drie van de 36 staten of gebieden van het land – Maharashtra, Delhi en Tamil Nadu, die elk de thuisbasis zijn van enkele van de meest bevolkte steden van India. Maharashtra – waar Mumbai is – heeft 28% van de gevallen in het land. Maar hoewel deze drie staten 56% van de gevallen in het land hebben, is er slechts 17% van de bevolking van het land.

Als je naar actieve cases kijkt, is het beeld nog dramatischer. In India worden patiënten met milde en matige symptomen overwogen niet langer actief na 10 dagen van symptoomaanvang als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een test om te bevestigen dat ze het virus niet meer hebben, is niet vereist. Ernstige gevallen kunnen pas worden verwijderd na één negatieve coronavirus-test.

Volgens Rajesh Bhushan, een functionaris van het Indiase ministerie van Volksgezondheid en Welzijn, is meer dan 50% van alle actieve gevallen in het land in Maharashtra en Tamil Nadu, waar een van de grootste steden van India is.

Deze zwaarst getroffen staten hebben meer gevallen dan veel landen. Vrijdag had Maharashtra alleen meer gevallen dan Iran, dat een iets lagere bevolking heeft dan de Indiase staat, en Pakistan, waar bijna twee keer zoveel mensen wonen. Delhi had vrijdag meer gevallen dan Canada of Argentinië, die beide een hogere bevolking hebben dan de Indiase hoofdstad. Ziekenhuizen in Dehi staan ​​onder druk.

In sommige delen van het land is het virus daarentegen nauwelijks gemeld. Het vakbondsgebied Lakshadweep – een tropische archipel voor de kust van Kerala – heeft geen gevallen gemeld. Vijf andere staten hebben gevallen gehad, maar geen sterfgevallen door coronavirus.

READ  NASA is van plan om een ​​robotrover te lanceren om tekenen van het vorige leven op Mars te zoeken

Zoals een medisch expert in India, die niet wilde worden geïdentificeerd omdat hij geen toestemming heeft om met de pers te spreken, zei hij: “India is niet één land. Het zijn 30 landen, qua bevolking.”

Ondanks het grote aantal gevallen in India hebben ambtenaren erop gewezen dat het dodental per hoofd van de bevolking nog steeds relatief laag is.

India heeft ongeveer 19 doden per miljoen mensen gehad – lager dan de VS, waar er 416 doden zijn per miljoen, of het Verenigd Koninkrijk, waar 687 doden per miljoen zijn.

China had ongeveer drie doden per miljoen.

Deskundigen hebben gewezen op de relatief jonge bevolking van India. Studies tonen aan dat oudere mensen gevoeliger zijn voor overlijden door coronavirus.

In India is bijna 44% van de bevolking jonger dan 24, terwijl slechts 15% ouder is dan 55. Zoals Rajesh Bhushan, een ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid, eerder deze maand opmerkte, betekent dit dat ongeveer 75% van de Indiase bevolking wordt beschouwd als een laag risico voor sterven aan coronavirus. Volgens hem vormen mensen van 60 jaar en ouder 10% van de Indiase bevolking, maar 53% van de sterfgevallen door coronavirus.

Daarentegen heeft het VK – dat een van de ergste sterftecijfers per hoofd van de bevolking ter wereld heeft – een veel oudere bevolking. Daar is 29% van de bevolking jonger dan 24 en 31% is ouder dan 55.

Ongeveer 93% van de mensen in het VK die in maart en april aan het coronavirus stierven, waren 60 jaar of ouder.

READ  Rockstar Parent CEO verdient grote bonus voor in-game verkoop

Indiase functionarissen willen de coronavirusgevallen van het land in hun context plaatsen.

India heeft de op twee na grootste uitbraak ter wereld, maar heeft ook de op één na grootste bevolking van elk land.

Dus hoewel India 17% van de wereldbevolking uitmaakt, heeft het slechts 7% van de coronavirusgevallen in de wereld. Daarentegen heeft de VS slechts 4% van de wereldbevolking en 26% van de coronavirusgevallen in de wereld.

Het slechte nieuws is echter dat de uitbraak van India nog niet voorbij is.

Volgens de niet nader genoemde medische expert heeft India nog steeds zijn hoogtepunt niet bereikt.

‘We staan ​​bovenaan, maar niet op de top’, zei hij. ‘We staan ​​zeker niet onderaan de curve.’

‘Nu is het grotendeels afhankelijk van de gemeenschap. Geen enkele instantie kan nu veel helpen bij de uitbraak.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *