Hoe download ik tachogegevens van de nieuwe Smart tacho 2? • TTM.nl

Hoe download ik tachogegevens van de nieuwe Smart tacho 2?  • TTM.nl

Vanaf aanstaande maandag 21 augustus moeten nieuwe vrachtwagens worden uitgerust met de tweede generatie slimme tachograaf, wat betekent dat vanaf die datum ook gegevens van nieuw uitgebrachte Gen2v2-chauffeurskaarten en Gen2v2-groepsbestanden van een tachograaf moeten worden gedownload. In alle berichtgeving over het Navigatiepakket krijgt dit punt over het algemeen minder aandacht, maar is zeker van belang, zegt leverancier VDO.

Om de overgang van Gen2v1 naar Gen2v2 tachografen zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft Europa aangegeven dat oude(re) kaarten op de nieuwe tachografen moeten werken, maar ook andersom. Per 21 augustus kan het immers gebeuren dat de chauffeur net zijn kaart heeft aangevuld en dat is gebeurd in een auto met een Gen2v2-tachograaf. In dit geval moet het in staat zijn om de juiste gegevens te downloaden en op te slaan. De downloadtools zouden daarvoor geschikt moeten zijn. Dit geldt ook voor het downloaden van tachograafbestanden.

Toen de eerste generatie slimme tachograaf werd geïntroduceerd, was deze alleen bekend als “Gen1” en “Gen2”. Als de chauffeurskaarten worden gelezen met de aanwezige tools, kan het verschil tussen Gen1 en Gen2 worden gedetecteerd, maar niet tussen Gen2v1 en Gen2v2. Beide worden beschouwd als Gen2. Nieuwe Gen2v2-kaarten met Gen2v2-gegevens worden zoals normaal gedownload, maar de dataset is nog niet compleet. Natuurlijk is het wettelijk verplicht.

De dataset van Gen2v2-kaarten is uitgebreid ten opzichte van Gen2v1-kaarten. Aangezien de chauffeur (na december 2024) de laatste 56 dagen aan activiteiten moet kunnen leveren, is het algehele “geheugen” van de kaart vergroot. Daarnaast wordt de volgende informatie toegevoegd:

  • Posities tijdens het begin en einde van de werkperiode, evenals documentatiestatus.
  • Certificeringsstatus van positie van 3 uur ononderbroken rijtijd.
  • Positie en goedkeuringsstatus voor een landsgrenspas met landcodes voor het land dat moet worden verlaten en het land dat moet worden betreden.
  • De positie en authenticatiestatus van elke geregistreerde laad- en losoperatie, inclusief laad- en losactiviteit.
  • downloadtype.
  • specifieke tachograafconfiguraties.
READ  Inleiding tot Gran Turismo 7 is acht minuten autoliefde

Er komen nieuwe producten om Gen2V2-data te downloaden, maar er is al direct een heel goed alternatief beschikbaar: bestaande tools updaten, zodat ze bruikbaar blijven.

Rob Tamsey, Managing Director van Continental Automotive Trading Netherlands: “Iedereen is gewend om zijn telefoon of computer te updaten. VDO biedt nu als eerste merk de mogelijkheid om hetzelfde te doen voor tachograafdownloaders. Zowel de bestaande DLK Pro(S) VDO download switch als VDO SmartTerminal kunnen door een simpele update geschikt gemaakt worden voor de DTCO 4.1 tachograaf. En ook dit is gratis.

op www.vdo-fleet.nl Er is een eenvoudig stappenplan voor het updaten van beide tools:

Gratis Continental updates zijn een extra hulp voor vervoerders om op tijd klaar te zijn voor hun mobiliteitspakket

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *