Apple heeft zojuist een grote bug voor het delen van locaties in macOS opgelost

Apple heeft zojuist een grote bug voor het delen van locaties in macOS opgelost

Als je je Mac de afgelopen tijd hebt gebruikt en je je afvraagt ​​waarom sommige apps zich niet gedragen zoals zou moeten, kan dit te wijten zijn aan een fout in de manier waarop machtigingen voor locatietoegang werken. Maar maak je geen zorgen – Apple heeft het opgelost.

Het probleem betekende dat sommige apps die Mac-locatiegegevens nodig hadden om te werken, zoals weer- en kaartapps, geen toestemmingsdialoogvenster konden weergeven zoals normaal. Het zorgde er in feite voor dat ze helemaal niet meer konden werken en in sommige gevallen bleven mensen achter. Apple heeft nu echter macOS 13.5.1 uitgebracht, waarmee het probleem voor de getroffenen is opgelost.

Bekijk fotogalerij – 2 foto’s

De nieuwe update is nu beschikbaar als gratis download via de app Systeeminstellingen op getroffen Macs en het is het wachten waard, zelfs als je denkt dat je dit specifieke probleem niet hebt – het is niet te zeggen of je in de toekomst zult komen.

Apple zegt dat de macOS Ventura 13.5.1-update specifiek een probleem verhelpt in Systeeminstellingen waardoor locatierechten niet konden verschijnen. Dit betekent dat degenen die problemen hebben ondervonden nu zonder al te veel poespas weer aan de slag moeten kunnen.

Deze macOS 13.5.1-update zal waarschijnlijk een van de laatste updates zijn voordat Apple macOS Sonoma voor het publiek vrijgeeft. Deze release is nu in handen van het publiek en bètatesters van ontwikkelaars en zal waarschijnlijk in oktober beschikbaar worden gesteld aan het bredere Mac-gebruikersbestand als eerdere release-vensters een indicatie zijn.

Vooruitlopend daarop zal Apple naar verwachting nieuwe software-updates uitbrengen voor de iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV, waarbij al die updates naar verwachting in september zullen verschijnen. Dit maakt het een drukke maand voor Apple, aangezien het bedrijf naar verwachting ook de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zal aankondigen. Het is ook mogelijk dat de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 erbij komen, en Apple is nog niet klaar.

READ  HarmonyOS NEXT kan speciale zakelijke apps downloaden, net als iOS

De rest van 2023 is redelijk spel voor nieuwe iPad- en Mac-aankondigingen, aangezien geüpgradede iPad Pro-tablets naar verwachting voor het einde van het jaar zullen debuteren. Zodra het nieuwe jaar voorbij is, zullen alle ogen gericht zijn op de Vision Pro-headset, aangezien Apple streeft naar een vroege release van het product in 2024. Dit geeft het bedrijf natuurlijk wat bewegingsruimte, dus we verwachten niet dat er veel zal gebeuren in in ieder geval de eerste twee maanden van het jaar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *