Hoe een rookie die in december zijn eerste game speelde bijna het Pokémon World Championship won

Hoe een rookie die in december zijn eerste game speelde bijna het Pokémon World Championship won

De Pokemon Wereldkampioenschappen 2023 werden afgelopen weekend afgesloten, toen Shohei Kimura uit Japan Michael Kelsch versloeg in de grote finale. Verdwalen in het drama van het winnen was gewoon hoe geweldig Kelsch het in de eerste plaats maakte.

Hoewel Kimura sinds 2017 deelneemt aan en succes heeft geboekt in officiële toernooien, is Kelsch een relatieve nieuwkomer in de scene. Dubbelspel is het officiële formaat van videogametoernooien [VGC]Kelsch speelde afgelopen winter echter pas zijn eerste dubbelspel – slechts enkele weken voor de regionale kampioenschappen van Liverpool eind januari 2023.

“Ik heb nog nooit dubbels aangeraakt, dus dit jaar was helemaal nieuw voor mij”, zei Kelsch.

Hij is geen complete beginner. Ondanks het recente begin van zijn competitieve Pokemon-reis, speelt Kelsch sinds 2016 in het singles-formaat in zijn Smogon-simulator, Pokemon Showdown. Hij kijkt ook al vijf jaar naar competitieve Pokemon.

In feite is gaming en competitie een relatief recente ontwikkeling.

“Ik heb er altijd van gedroomd om wereldkampioen te worden, dus ik wilde naar de verschillende evenementen gaan, maar ik kon het zelf niet echt betalen, dus ik moest wachten en wachten en wachten”, legde Kelsch uit. “Dit jaar had ik nauwelijks genoeg geld om naar al deze evenementen te gaan, en nu ben ik hier.”

Op weg naar het Pokémon Wereldkampioenschap

Om zich te kwalificeren voor de Pokémon Wereldkampioenschappen, moeten deelnemers naar een ander spel reizen! Pokémon-evenementen en strijd om genoeg toernooipunten te verdienen om een ​​uitnodiging te krijgen. In het geval van Kilsch bracht deze reis hem naar Liverpool in Engeland, Utrecht in Nederland, Bochum in Duitsland en Malmö in Zweden.

READ  Lijst met tv's uit 2023 van TCL laat de zesde serie vallen

“Ik ben letterlijk sprakeloos. Ik weet het niet, maar ik ben vol vreugde en ik ben heel blij met mijn optreden. Ik kan nog steeds niet geloven hoe goed het ging en het is gewoon een geweldige ervaring geweest, een geweldige ervaring.” dit jaar rijden, en ik zal proberen dat ook volgend jaar bij te houden”, aldus Kelsch.

Kimura was een zware loting voor Keelish. Pokemon VGC-commentator Aaron Zheng noemde Kimura “een van mijn favorieten” op het toernooi.

“Shohei zwaait gewoon…de zes krachtigste Pokémon in de figuur eigenlijk. Ik denk dat hij een van de eerste mensen was die deze zes creëerde. En veel Japanse spelers brachten hem naar dit toernooi. Dus het is geweldig om te voelen dat het de oorspronkelijke maker die het heeft gemaakt’, zei Cheng. vertegenwoordigd in de finale.

Ik ben letterlijk sprakeloos. Ik weet het niet, maar ik ben vol vreugde en ik ben erg blij met mijn prestatie

Team Kimura bestond uit Flutter Mane, Rapid-Strike Style Urshifu, Chien-Pao, Iron Hands, Therian-Forme Landorus en Amoonguss. Flutter Mane was de meest gebruikte Pokemon in het VGC-formaat op de Wereldkampioenschappen, en hij identificeerde Zheng Amoonguss – een tankpaddestoel – als het belangrijkste anker onder alle teams.

“[Flutter Mane] Het is nog steeds gewoon een sterke Pokemon. “Ze heeft een van de hoogste aanvals- en speciale snelheidsstatistieken in het spel, en haar dekking is verbluffend”, zei Cheng.

Amoonguss is niet alleen een grote steun voor Flutter Mane, zegt Zeng, maar Terastallization maakt het veel moeilijker om ermee om te gaan. Het maakt tegenstanders slaperig van de sporen, en over het algemeen is het moeilijk om ze uit te schakelen. In de laatste twee veldslagen brengt Kimura’s Amoonguss meer dan de helft van het Kelsh-team in slaap, waardoor het duidelijk in het nadeel is. Kimura’s Chien-Pao deinst ook terug voor Kelsch’s Rillaboom met de Icicle Crash, een ander bijzonder cruciaal moment in de gevechten.

READ  Oosterse fantasielandbouwsimulatiegame Tales of Seikyu debuuttrailer, screenshots

Flutter Mane was een steunpilaar tijdens de VGC’s van dit jaar.

Het team van Kelsch bestond uit Chien-Pao en Rapid-Strike Style Urshifu, maar was anders met Rillaboom, Heatran en twee relatief ongebruikelijke keuzes: Farigiraf en Dragapult.

“Het is best grappig, want ik zag de Noord-Amerikaanse Internationale op 31 juni en Dragapult en Chien-Pao hadden de hele Internationale gewonnen, dus ik dacht erover om zelf iets op te bouwen,” legde Kelsch uit. “Ik ben zo trots dat ik Farigiraf heb binnengehaald, want het is een Pokemon die je niet vaak ziet. En toen heb ik Heatran erin gestopt, want het is een erg goede partner voor mijn team.”

Het Pokémon Wereldkampioenschap van 2024 zal Pokémon Scarlett en Violet gebruiken en mogelijk extra Pokémon introduceren met The Hidden Treasure of Area Zero DLC die in de herfst en winter zal worden uitgebracht.

“Scarlett en Violet hebben zoveel gedaan voor de competitie… Ik vind competitieve games geweldig. Ik geniet er echt van”, zei Cheng. [Terastallization] Ik ben ook monteur, dus ik ben benieuwd hoe het vanaf hier verder gaat.”

Bekijk onze andere berichtgeving over Pokémon Worlds:

Casey DeFreitas is plaatsvervangend gidsenredacteur van IGN.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *