Hoe het hacken van je Switch kan leiden tot betere frame rates voor Tears of the Kingdom

Hoe het hacken van je Switch kan leiden tot betere frame rates voor Tears of the Kingdom

Modern Vintage Gamer toont mogelijke framesnelheidsverbeteringen door overklokken Koninkrijk Tranen met een hacksleutel.

Voor een Marquee-game op 6 jaar oude hardware (die al relatief zwak was toen deze in 2017 werd gelanceerd), The Legend of Zelda: Kingdom’s Tears Het is een indrukwekkende technische prestatie. Digitale gieterij recentelijk ontwikkeld Hoe zorgt de dag 1-patch van de game ervoor dat de software “zeer dicht bij het doel van 30 fps” zit voor “bijna” gameplay.

Digital Foundry neemt er echter nota van Koninkrijk TranenDe framesnelheid kan soms nog steeds dalen tot 20 fps, vooral wanneer Link’s kenmerkende Ultra Hand-vaardigheid wordt geactiveerd in drukke gebieden zoals Kakariko Village of Goron City. In deze situaties kunnen Switch-gebruikers met een gehackte console echter overkloktools gebruiken om het spel soepeler te laten verlopen.

in Moderne videoModern Vintage Gamer (MVG) leidt kijkers naar de beschikbare overklokopties Koninkrijk Tranen Spelers die hebben geïnstalleerd Een tool zoals sys-clk op hun gecompromitteerde systemen. Het pushen van de CPU van ongeveer 1 GHz naar 1,5 GHz resulteert in “helemaal niet veel verschil” in de MVG-test. Daarentegen resulteert het overklokken van de GPU van 768 MHz naar slechts 900 MHz (in gekoppelde modus) in “absoluut vloeiende” framesnelheden, hoewel “voortdurend … tijden waarin de framesnelheid daalt”.

De grootste prestatieverbetering komt echter van het versnellen van de systeemgeheugenklok van 1,6 GHz naar meer dan 1,8 GHz. Deze toename verwijdert wat MVG noemt “waarschijnlijk het grootste knelpunt van alles op hardware op dit moment”, wat resulteert in een situatie van “wat ik hier ook doe, ik krijg de framesnelheid niet onder de 30 fps.” Deze verbetering gaat door, zelfs als de CPU en GPU op hun oorspronkelijke kloksnelheden worden gehouden.

Dit Digital Foundry-overzicht beschrijft enkele specifieke situaties waarin Koninkrijk TranenDe framesnelheid kan dalen tot 20 fps.

Zoals altijd het geval is met overklokken, is dit soort prestatieverbetering niet zonder risico’s. Overgeklokte componenten genereren meer warmte, wat kan leiden tot schade/uitval van componenten of het afsluiten van het systeem, vooral als de omgevingstemperatuur erg hoog is waar je speelt. Zelfs overklokken dat niet overeenkomt met de build van uw besturingssysteem, kan resulteren in een hoger ventilator- en/of batterijverbruik, wat een hoger elektriciteitsverbruik en kortere looptijden betekent wanneer u niet in de buurt van een poort bent. Al deze risico’s kunnen bijzonder duidelijk zijn in verband met het hier beschreven overklokken van het geheugen, dat al ver voorbij is Zoals Digital Foundry het ooit noemde De “harde limiet van de Tegra X1” die de adapter van stroom voorziet.

Voor spelers die het idee van framesnelheidsdalingen tijdens het doorkruisen van Hyrule niet kunnen uitstaan, is het risico misschien de moeite waard. En voor degenen die dat risico willen verkleinen met wat onbetrouwbare accessoires, je kunt er altijd in investeren Twijfelachtige buitenventilator orde te scheppen.

Menuafbeelding van Nintendo

READ  Jouw mening: de gamesindustrie had games eerder duurder moeten maken

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *