Hoe iOS 14.0.1 en iPadOS te downloaden en te installeren

Apple rolt kleine updates uit voor iOS en iPadOS. Dus vanaf nu kun je aan de slag met iOS 14.0.1 en iPadOS 14.0.1. In dit artikel leest u hoe u deze updates kunt downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Download iOS 14.0.1

IOS 14 is vorige week officieel uitgebracht en er wordt al een minimale update uitgerold. Het versienummer springt dus naar iOS 14.0.1. Zodra Apple een update uitbrengt, willen veel mensen de software downloaden. Dit kan betekenen dat de update mogelijk nog niet zichtbaar is op uw iPhone. Gewoon een kwestie van geduld en later opnieuw proberen.

Hoe installeer ik iOS 14.0.1 op je iPhone:

  1. Hang je iPhone aan de oplader, of zorg ervoor dat de batterij voor minimaal 50 procent vol is;
  2. Open de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;
  3. Selecteer ‘Software-update’ en volg de instructies op het scherm.

Verschillende problemen zijn opgelost. Zo is er een probleem opgelost waarbij iPhones niet meer automatisch verbinding wilden maken met een wifi-netwerk. Afbeeldingen in de nieuwswidget werken weer voor iedereen en ook is er aan de standaardinstellingen voor verschillende apps gewerkt. Een andere opgeloste bug is leuk voor iPhone 7- en iPhone 7 Plus-gebruikers. Problemen met cameravoorbeelden die soms niet werkten, zijn nu opgelost.

Bekijk daarnaast onze uitgebreide iOS 14-pagina, waar je alles kunt lezen over de nieuwe software. Wat wij daarvan vinden lees je in onze geschreven iOS 14 review.

Dit is hoe je iPadOS 14.0.1 downloadt

De techgigant uit Cupertino rolt ook een kleine update voor iPadOS uit. Die software is speciaal ontwikkeld voor Apple tablets en je leest er alles over in onze review. Maak een back-up van uw iPad voordat u gaat updaten. Op deze manier verliest u geen gegevens als de update fout gaat.

READ  WhatsApp heeft het Stranger Things-stickerpakket gelanceerd, download de stickers hier

Als u uw iPad van de nieuwe software wilt voorzien, volgt u onderstaande stappen:

  1. Zorg ervoor dat de batterij van je iPad minimaal 50 procent vol is, of sluit hem tijdens het downloaden aan op de oplader;
  2. Open de instellingen en tik op ‘Algemeen’;
  3. Selecteer ‘Software-update’, laat de iPad zoeken en volg de instructies op het scherm.

Meer over iOS en iPadOS 14

iOS 14 is de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Apple voor iPhones. De fabrikant brengt echter regelmatig updates uit die nieuwe dingen toevoegen of bugs verhelpen. Benieuwd naar allerlei nieuwe mogelijkheden van het OS? Lees dan ons uitgebreide artikel met iOS 14-functies of bekijk onderstaande video.

iPadOS werd in juni 2019 op de WWDC gepresenteerd als het eigen besturingssysteem voor de Apple tablets. Daarvoor draaiden deze toestellen gewoon op dezelfde software als hun smartphones: iOS. Met iPadOS ga je sneller multitasken, gebruik je een functioneler homescreen en zijn verschillende apps geoptimaliseerd voor het grote scherm.

More from Madison Garrett
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *