Hoe kan ik LIC Premium Payment Receipt online downloaden?

klas

oi-Archana L.


Life Insurance Company of India of LIC is een van de meest vertrouwde merken als het gaat om verzekeringen. LIC heeft een reeks levensverzekeringsproducten, elk ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van de verzekeringnemer en zijn naaste familie.

Het bedrag van de verzekeringspremie dat aan de LIC wordt betaald, komt in aanmerking voor vrijstelling op grond van Sectie 80C van de Income Tax Act 1961. Daarom zullen de meeste beleggers een LIC-polis kopen met het oog op de inkomstenbelasting.

De maximale vrijstelling in het geval van premiebetalingen voor levensverzekeringen is Rs 1,50.000. Maar de enige voorwaarde is dat het premiebedrag lager moet zijn dan 10% van het gegarandeerde bedrag.

Hoe kan ik LIC Premium Payment Receipt online downloaden?

Eerder moest de verzekeringnemer de LIC-kantoren fysiek bezoeken om de kwitantie voor de verzekeringspremie te verkrijgen of om de LIC-agent om een ​​kopie ervan te vragen.

Met de introductie van digitalisering bij de levensverzekeringsmaatschappij in India, hebben elektronische diensten het voor klanten gemakkelijker gemaakt om hun verzekeringspremies online te betalen zonder dat ze daadwerkelijk LIC-kantoren hoeven te bezoeken. Afgezien hiervan kan de verzekeringnemer ook op elk moment toegang krijgen tot het LIC online betalingsbewijs en hetzelfde bewijs downloaden dat u de premie heeft betaald en de belastingvoordelen wegnemen.

NB: Om het LIC-ontvangstbewijs voor online betaling te downloaden of om een ​​geconsolideerd overzicht te krijgen van de betaalde premie voor elke polis die de verzekeringnemer koopt, moet u zich eerst registreren bij de LIC e-services.

Stappen om LIC Premium betaald ontvangstbewijs online te downloaden:

Stap 1Bezoek eerst de officiële LIC-website en klik op: ‘LIC e-services“Gevonden onder”Online diensten‘Selectie.

Stap 2: Als de verzekeringnemer een geregistreerde gebruiker is, selecteert u de optie ‘Geregistreerde gebruiker

Stap 3: Nu wordt u doorgestuurd naar het inlogscherm, waar u de inloggegevens (gebruikersnaam, wachtwoord en geboortedatum) moet invoeren.

De vierde stap: Selecteer de juiste optie, of u nu een agent of een klant bent.

Vijfde stap: Nu wordt u doorgestuurd naarLIC e-services ” Welkomstpagina.

De zesde stap: Ga verder en je zult in dit scherm twee opties kunnen zien – ”Betaalde verklaring voor het individuele document‘ En de ‘Overzicht van betaalde geconsolideerde verzekeringspremie​ Hier kunt u de betaalde afschriftoptie van de individuele polis selecteren om premiumbetalingsgegevens voor de individuele polissen te downloaden. De ‘Unified accountoverzicht voor verzekeringspremiesDe optie kan worden gebruikt om de premiebetalingsgegevens te downloaden voor elke polis die bij LIC is gekocht.

De zevende stap: Selecteer na het selecteren van de juiste optie het boekjaar en of u liever downloadtPremieverklaring individuele verzekering, Selecteer vervolgens het documentnummer.

De achtste stap: De betaalde bon kan worden gedownload in pdf-formaat en kan ook worden afgedrukt en opgeslagen als record.

Hoe kan ik LIC Premium Payment Receipt online downloaden?

In het geval dat de verzekeringnemer geen geregistreerde gebruiker van LIC e-services is, moet de volgende procedure worden gevolgd om zich te registreren op het LIC-portaal.

Stap 1Bezoek eerst de officiële LIC-website.

Stap 2: Nu aan de rechterkant van de onderstaande pagina.Online diensten‘Vierkant, klik’Klantenportaal

Stap 3: U wordt doorgestuurd naarLIC Electronic ServicesEen pagina waarop u moet klikkenRegistratie in elektronische diensten“Onder”Aangeboden banen‘De achtste sector.

De vierde stap: Hier zijn er twee opties:Geregistreerde gebruiker‘ En de ‘Nieuwe gebruiker

Vijfde stap: Ga je gang en kies ‘Nieuwe gebruikerEn achteraf alle benodigde relevante gegevens invullen. U moet uw naam, e-mail-ID, mobiele telefoonnummer, LIC-polisnummer, geboortedatum zoals vermeld op het polisblad, termijnpremie, etc. invullen.

De zesde stap: Zodra alle vereiste gegevens zijn ingevuld, moet de gebruiker dit verifiëren.Vooruitgang‘Selectie.

De zevende stap: Nu moeten de gebruikers-ID en het wachtwoord worden opgegeven en dit zijn de inloggegevens voor de toekomstige LIC-portal.

De achtste stap: In de toekomst wordt er een welkomst-e-mail naar uw geregistreerde e-mailadres gestuurd. Er wordt een e-mail verzonden om de registratie voor LIC e-services te bevestigen.

Nadat u zich met succes heeft geregistreerd voor LIC e-services, kunt u inloggen op het officiële webportaal en de optie “Geregistreerde gebruiker” selecteren voordat u de gebruikers-ID en het wachtwoord (inloggegevens) invoert. Elke keer dat u zich aanmeldt bij de portal, krijgt u toegang tot een reeks services, zoals basisdiensten, premiumservices en elektronische services.

GoodReturns.in

READ  Samsung Clock krijgt bedtijdmodus met integratie van digitaal welzijn (APK-download)
Written By
More from Eda Greene

Republic Day 2021: WhatsApp-themastickers downloaden en verzenden | Stappen hier

Dit jaar viert India zijn 72e Dag van de Republiek. Bij deze...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *