Hoe kan ik mijn Facebook-account definitief verwijderen?

Bent u Facebook beu of maakt u zich zorgen over uw privacy? Vervolgens kunt u uw account definitief verwijderen. We leggen uit hoe!

Met meer dan 2,8 miljard maandelijkse actieve gebruikers is Facebook tegenwoordig bijna vanzelfsprekend. Je moeder, je buurman, je baas, je grootmoeder … je zult ze waarschijnlijk op het sociale netwerk vinden.

Geleidelijk begonnen mensen echter uit te vallen, vooral onder jongeren, omdat de belangstelling begon af te nemen. Ben je ook uitgekeken op Facebook of begin je je zorgen te maken over het dumpen van je gegevens, dan kun je met plezier je account verwijderen. We leggen uit hoe je het moet doen!

1. Tijdelijk of permanent?

Je bent misschien niet helemaal moe van Facebook, maar je hebt gewoon een time-out nodig. Vervolgens kunt u uw account voor onbepaalde tijd deactiveren. Klik op de pijl in de rechterbovenhoek en kies uit de vervolgkeuzelijst met Instellingen en privacy Nogmaals Instellingen. Klik dan in de zijbalk Uw Facebook-gegevens. Hier kunt u naar uw gegevens verwijzen, maar u kunt ook verzoeken om uw account te deactiveren. Klik onderaan gezien worden En dan Ga door met het deactiveren van het account. Voer een reden in en klik onderaan Gehandicapt.

Schakel Facebook uit

Uw tijdlijn verdwijnt dan van Facebook en niet al uw informatie wordt bijgehouden, maar uw account wordt niet verwijderd. Facebook archiveert het voor je, zodat je alles terug kunt krijgen zodra je weer inlogt. In dat geval kan uw naam nog hier en daar op het sociale netwerk verschijnen, bijvoorbeeld bij uw vrienden. Als u wilt dat alles permanent verdwijnt, volgt u de volgende stappen.

READ  NASCAR 21 Ignition vanaf vandaag te spelen

2. Sla foto’s en andere gegevens op

Voordat u uw account definitief verwijdert, kunt u van alle Facebook-gegevens Download en sla lokaal op. Nadat u uw account heeft verwijderd, is er geen manier om die gegevens te herstellen. Scroll naar via de pijl rechtsboven Instellingen En kies onder Uw Facebook-gegevens Voordat Download uw gegevens.

Download Facebook-gegevens

Mogelijk bent u alleen geïnteresseerd in enkele specifieke afbeeldingen. U kunt deze hier downloaden Selecteer foto’s en video’s. Op deze manier kunt u ook foto’s downloaden die uw vrienden met u hebben gedeeld. Dit is het moment om alle contactgegevens of verjaardagen op te schrijven die u niet wilt vergeten. Klik maak een bestand En download de gegevens zodra deze beschikbaar zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens kan dit enkele uren duren.

3. Controleer aangesloten applicaties

Bij veel apps en websites kun je inloggen met je Facebook-account, zodat je geen nieuw account hoeft aan te maken. Dit is erg handig, maar als je besluit je Facebook-account te verwijderen, verlies je natuurlijk ook de toegang tot al die andere diensten. Bij sommige apps kun je je aanmeldingsmethode wijzigen, maar bij andere kun je je account niet loskoppelen van Facebook.

Controleer apps

Je kunt je verbonden apps weer terugvinden door naar Instellingen te gaan via de pijl rechtsboven en vervolgens in het linkermenu voor Toepassingen en websites kiezen. Loop door deze lijst en kijk of er belangrijke apps of services zijn die u niet wilt missen.

4. Verwijder uw Facebook-account

Als u de bovenstaande stappen heeft voltooid, kunt u doorgaan met het permanent verwijderen van uw account. In Instellingen kun je daar komen door stap 1 opnieuw te volgen, maar dan via Deze link is goed verborgen Het is ook mogelijk. Facebook houdt er duidelijk niet van om je te zien gaan.

READ  Team Hill zet nieuwe avonturenroutes in Berghem
Bevestig het verwijderen van het account

Als je klikt Blijf het account verwijderen U wordt gevraagd om alles nog een laatste keer te verifiëren, waarna u wordt gevraagd om het verwijderen te bevestigen.

5. Kom niet terug!

Je account is nu verwijderd, maar Facebook laat nog steeds de deur openstaan. Als u binnen 14 dagen probeert in te loggen op het sociale netwerk met uw verwijderde account, kunt u de verwijdering nog steeds ongedaan maken. Na 14 dagen is er geen weg meer terug en gaat de deur permanent dicht. Als u terug wilt naar het sociale netwerk, moet u een nieuw account aanmaken. Doe dat echter niet en verwijder ook meteen je Instagram- en TikTok-account.

More from Madison Garrett
iPhoned Adventskalender 2020: kans op een eer-pakket!
Vandaag een mooi pakket met twee geweldige prijzen in één! Je maakt...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *