Hoe Larry Page en Sergey Brin de voormalige Google-CEO misleiden om Chrome uit te vinden

Eric Schmidt onthulde het verhaal van de uitvinding van Google Chrome in 2015.

In een lezing in 2015 aan de Stanford University onthulde voormalig Google-CEO Eric Emerson Schmidt hoe de Google Chrome-webbrowser is uitgevonden. In een video van een minuut die op Twitter werd gepost door Paytm-oprichter Vijay Shekhar Sharma, zei de heer Schmidt dat Larry Page en Sergey Brin – CEO en president van Google’s moederbedrijf, Alphabet – wat trucs met hem zouden spelen, en een van die trucs leidde tot de oprichting van Google Chrome.

De heer Sharma reageerde op de video: “Hoe leuk BTS ‘Chrome is” uitgevonden voor Ericschmidt. “

In de video zei de heer Schmidt dat Larry Page en Sergey Brin vaak naar hem toe kwamen om hun wens te uiten om een ​​besturingssysteem en een browser te bouwen. Schmidt zou hen op zijn beurt vertellen dat ze niet krachtig genoeg waren om Microsoft aan te pakken.

Schmidt legde uit: “Ik zei dat er geen scenario is. We zullen een besturingssysteem en een browser maken omdat Microsoft ons zal doden en ik niet wil doden.”

De voormalige CEO van Google zal toegeven dat Larry en Sergey, evenals het hele team onder hun supervisie, vol slimme mensen zaten. Schmidt vreest: “Ja, we hebben veel opbrengsten, maar deze mannen kunnen ons vermoorden.”

“Dus namen ze iemand in dienst om de prestaties van Firefox te verbeteren. Na zes maanden werd ik bij een kantoor geroepen en die persoon die werd ingehuurd om de prestaties van Firefox te verbeteren, kon Chrome maken”, zei hij terwijl het publiek ze zeurde.

“schokkend.” Toen vroeg hij hoe lang ze eraan hadden gewerkt. Ze zeiden dat ze het zij aan zij deden. Hij zei: “Nee, ik heb het fulltime gedaan.”

“Hoeveel mensen heb je. Oh, we hebben nog tien mensen,” citeerde de heer Schmidt hen als zeggend.

Toen vroeg hij of Larry Page en Sergey Brin dit wisten. Het antwoord was “aangemoedigd door Larry en Sergey.”

‘Ik wist dat ze ronddraaiden’, zei Schmidt.

Dus hier is hoe het Chrome heeft uitgevonden, en het is nu de meest populaire browser, die de populariteit van Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox heeft ingehaald.

De bijtclip is meer dan 13.000 keer bekeken en gedeeld door meer dan 120 mensen.

Larry Page en Sergey Brin ontmoetten elkaar op Stanford University, waar ze studeerden voor een doctoraat in de informatica. Het duo lanceerde Google in 1998. Larry en Sergey vonden samen het PageRank-algoritme van Google uit. In 2015 hebben ze Alphabet opgericht, waaronder Google, Nest, Calisco en andere entiteiten.

Een ander interessant kleinigheidje over de twee is dat ze allebei een jaarsalaris van $ 1 verdienen bij Alphabet. De bron van hun rijkdom is de waarde van hun belang in het bedrijf dat ze mede hebben opgericht.

Klik voor meer Trending nieuws

READ  LastPass Free dwingt u om te kiezen tussen mobiel en desktop: wat u moet weten
Written By
More from Lesley Curry

VTuber krijgt Fox News om Twitch-intimidatieprotesten uit te leggen

schermafbeelding: Vos 5 Zoals we hebben besproken, gisteren Duizenden streamers namen een...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *