Yamaha brengt nieuwe AV-receivers uit voor Xbox Series X en PS5 die vrij zijn van HDMI-fouten

Terwijl we nog wachten om te horen wat Yamaha van plan is te doen aan de beruchte HDMI-bug die de eerste generatie AV-receivers treft die HDMI 2.1 ondersteunen (samen met die van bijna alle concurrenten), heeft het merk zojuist een nieuwe reeks premiumdiensten onthuld. AVR die verreweg de meest uitgebreide HDMI 2.1-ondersteuning biedt die we tot nu toe hebben gezien. Yamaha verzekert de superspelers graag dat er deze keer niets mis is aan de horizon.

Elk van de drie beste nieuwe ontvangers van Aventage heeft zeven indrukwekkende HDMI 2.1-ingangen en drie HDMI 2.1-uitgangen. Dat is vergeleken met slechts één van de RX-V-modellen die Yamaha afgelopen herfst heeft gelanceerd. Dankzij productievertragingen hebben de nieuwe Aventage-modellen ervoor kunnen zorgen dat hun HDMI-silicium zelfs vanaf de Xbox Series X 4K bij 120Hz kan doorgeven – iets wat veel AVR’s die getroffen waren door de HDMI-storing van vorig jaar nog steeds niet konden doen. (Tenzij je een van de onlangs aangekondigde HDMI-adapterboxen van derden kunt pakken voor Denon- en Marantz-modellen met bugs.)

In feite beloven Yamaha’s nieuwe RX-A4A, RX-A6A en RX-A8A AVR’s alle functies te ondersteunen die horen bij de HDMI 2.1-standaard. Naast 4K op 120Hz van alle huidige bekende bronnen, kunnen AVR’s andere belangrijke spelfuncties van de volgende generatie ontvangen en doorgeven, zoals variabele verversingsfrequenties, automatische signalen met lage latentiemodi (zodat monitoren automatisch kunnen schakelen tussen hun game- en AV-modi) 8K-video op hoge snelheid Tot 60 Hz, snel wisselen van media om problemen met het zwarte scherm aan te pakken bij het schakelen tussen brontypen en snel verschuiven van frames om de reactietijd van het scherm te verminderen.

De enige deelnemer hiervoor is dat Aventage AVR’s bij de lancering niet alle HDMI 2.1-functies ondersteunen. Sommige hebben later in het jaar een firmware-update nodig.

Op dit moment is het tijd om te onthouden dat de nieuwe Yamaha Aventage AVR’s niet strikt gaming-apparaten zijn. Het zijn ook hoogwaardige audioproducten. En vanuit dat perspectief hebben ze ook veel om over naar huis te schrijven.

Alle drie premium Aventage-modellen (samen met het nieuwe A2A-instapmodel dat drie HDMI 2.1-ingangen biedt) ondersteunen DTS-X en Dolby Atmos objectgebaseerde audio, waarbij de A6A en A8A bovendien een zeldzaam maar uitstekend Euro 3D-audioformaat verwerken.

Het vlaggenschip RX-A8A levert tot 11,2 kanalen met 150 W audio, de A6A ondersteunt tot 9,2 kanalen met 150 W audio, A4A verlaagt het vermogen tot 110 W over 7.2 kanalen, terwijl A2A 7,2 kanalen 100 W audio levert.

De A8A, A6A en A4A bieden Yamaha’s YPAO automatische kalibratietechnologie, compleet met meerpuntsmeting, precisie-EQ en een nieuwe laagfrequente modus. A2A krijgt nog steeds het voordeel van meerpuntsmeting, maar verliest de andere twee kalibratie-elementen.

Passend bij het premium AVR-assortiment, is Yamaha een stap verder gegaan met de nieuwe Aventages-interieurspecificaties. Zo is er bijvoorbeeld een Qualcomm QCS407-chipset aan boord van de eerste drie modellen die onder andere de hoeveelheid verwerking verdubbelt tot 64 bits die beschikbaar is om het welbekende Yamaha Surround-systeem van stroom te voorzien: het AI-systeem.

Momenteel is Surround: AI de enige op AI gebaseerde processor in de AVR-wereld, en is ontworpen om DSP-parameters te analyseren en elke audiocomponent – achtergrondmuziek, geluidseffecten, dialoog, enz. – in realtime te optimaliseren, zodat de AVR altijd de meest effectieve afspeelresultaten.

Er is ook een nieuwe symmetrische versterkerlay-out die is ontworpen om signaalpaden te verbeteren en zo de duidelijkheid te verbeteren; SABRE DAC’s van ESS-technologie om de signaal-ruisverhouding te verbeteren en tot 120 dB dynamisch bereik te leveren; Dit wordt een hoogtoerige versterker genoemd die volgens Yamaha twee keer zo goed presteert als zijn voorganger.

A2A wordt al uitgerold voor $ 799,95 / £ 899, terwijl de A8A, A6A en A4A naar verwachting in de zomer $ 2.999,95 / £ 3.299, $ 2.199,95 / £ 2.299 en 1.299,95 US $ / £ 1.299 zullen zijn.

Gerelateerd lezen

Xbox Series X HDMI Bug Fix aangekondigd voor Denon- en Marantz-ontvangers

PS5- en Xbox-serie X-vriendelijke AV-ontvangers waarvan werd gemeld dat ze een grote HDMI-storing hadden

Dolby Vision Gaming komt officieel aan op de Xbox Series X- en S-consoles.

READ  Nieuwe studie beweert dat Xbox-gamers giftiger zijn dan PlayStation-spelers
Written By
More from Vanessa Hale

Hoe te repareren dat Xbox Game Chat niet werkt

Als je op een feest speelt, is communicatie essentieel om succes te...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *