Hoe Minecraft Bedrock-update 1.20.31 te downloaden

Hoe Minecraft Bedrock-update 1.20.31 te downloaden

Minecraft blijft verbeteringen en aanpassingen ontvangen via patches en updates, waarbij de nieuwste Bedrock Edition op 26 september 2023 arriveert. Deze hotfix staat bekend als versie 1.20.31. Het introduceert verschillende bug- en crashfixes voor de Bedrock-versie, evenals netwerkverbeteringen met betrekking tot dorpsbewoners. Er zijn echter geen belangrijke functies toegevoegd of gewijzigd.

Fans zullen echter ongetwijfeld toegang willen hebben tot de nieuwste Minecraft Bedrock-update om crashes en bugs in de toekomst te voorkomen. Gelukkig kost het niet veel moeite om dit te doen, en ze zouden binnen enkele ogenblikken versie 1.20.31 moeten kunnen downloaden op alle Bedrock-compatibele platforms.


Hoe Minecraft 1.20.31 te downloaden op alle platforms Bedrock Edition

Minecraft versie 1.20.31 is momenteel beschikbaar voor consoles, Windows-pc’s en mobiele Android/iOS-apparaten. Het updateproces wordt tussen apparaten echter iets anders uitgevoerd, hoewel de genomen stappen uiteindelijk tot hetzelfde resultaat leiden. U moet echter de procedure voor uw apparaat volgen, vooral als automatische updates zijn uitgeschakeld.


Xbox-controllers

Ongeacht of je toegang krijgt tot de game via een aankoop in de Microsoft Store of via Xbox Game Pass, het duurt slechts een paar minuten om toegang te krijgen tot de nieuwste update. Door hun gamebibliotheek te bezoeken, kunt u snel versie 1.20.31 aan uw downloadlijst toevoegen en deze binnen enkele ogenblikken voltooien met een goede internetverbinding.

Om dit te doen, kunt u deze stappen volgen:

 1. Druk op de Guide-knop en selecteer ‘Mijn games en apps’ in het volgende menu.
 2. Selecteer Minecraft uit je lijst met games, druk op de Menu-knop en selecteer vervolgens Game beheren.
 3. Ga door de categorie ‘Klaar om te updaten’, selecteer de game in de lijst en druk vervolgens op ‘Installeren’. Open daarna gewoon het spel en geniet ervan.
READ  'Forager'-recensie - EEN ECHT geweldig spel, maar een zo-zo mobiele poort - TouchArcade

PlayStation-controllers

Dankzij de knop Opties kun je, zolang je Minecraft op je console of bibliotheek kunt vinden, met minimale klikken en vrijwel zonder moeite updaten naar de nieuwste versie van de game. Normaal gesproken updaten PlayStation-consoles de game automatisch wanneer je verbinding hebt met internet, maar soms heb je wat meer controle over je updates nodig.

Om het handmatige updateproces te starten, kunt u het volgende doen:

 1. Markeer de game op de console of in je bibliotheek en druk op de knop Opties.
 2. In het zijmenu dat verschijnt, selecteert u eenvoudig ‘Controleren op updates’. Alle nieuwe versies van de game worden aan de downloadwachtrij toegevoegd zolang de console met internet is verbonden.

Nintendo-schakelaar

Net als andere consoles verwerkt de Nintendo Switch updates onder de meeste omstandigheden automatisch. Als uw console de automatische update echter mist, moet u in plaats daarvan een handmatige update uitvoeren.

Gelukkig is dit eenvoudig te bereiken als u deze stappen volgt:

 1. Selecteer vanuit het Configuratiescherm of de Bibliotheek de Minecraft-game-app en druk op de knop + of -.
 2. Kies in het volgende menu “Software Update” en vervolgens “Online”.
 3. Het downloaden zou moeten starten. Eenmaal voltooid, selecteert u het spel via het Configuratiescherm/Bibliotheek en geniet ervan.

Android/iOS mobiele apparaten

Hoewel Android en iOS twee verschillende mobiele besturingssystemen zijn, kunt u vrijwel hetzelfde proces gebruiken om Minecraft bij te werken. Uw apparaat werkt de game doorgaans automatisch bij, omdat het mobiele besturingssysteem routinematig controleert op nieuwe app-versies. Het is echter ook mogelijk om een ​​handmatige installatie uit te voeren.

U kunt het volgende doen als u wilt updaten naar versie 1.20.31 op Android of iOS:

 1. Als optie kunt u proberen de Minecraft-app rechtstreeks te openen. Android en iOS kunnen je laten weten dat de game een update nodig heeft, waarop je vervolgens kunt tikken en naar je app store kunt gaan. Dit gebeurt echter niet altijd.
 2. Als de eerste stap niet werkt zoals gepland, ga dan naar de Google Play/Apple App Store en zoek naar de winkelpagina van de game. Open de pagina en druk eenvoudig op de knop Vernieuwen. Je hebt ook toegang tot je app-bibliotheek in de Store en kunt ervoor kiezen om al je apps in één keer bij te werken of specifiek Minecraft in de lijst te selecteren.
READ  Baanzwendel zorgt ervoor dat mensen in S'pore apps downloaden en geld overmaken voor banen - Mothership.SG

Windows 10/11-computers

Je kunt Bedrock Edition voor Windows updaten via de Microsoft Store (Afbeelding via Microsoft)

Voor degenen die Windows-pc’s gebruiken, updatet Minecraft Launcher Bedrock/Windows 10/11 Edition doorgaans niet zelf. Om dit te verhelpen, kun je de Microsoft Store-app gebruiken om snel en efficiënt een handmatige installatie uit te voeren voordat je het opstartprogramma opnieuw opent en de game uitvoert.

Om dit te doen, kunt u deze stappen volgen:

 1. Open de Microsoft Store-app en selecteer uw bibliotheek aan de linkerkant van het venster.
 2. Klik op de knop Games en druk op de knop Update voor Minecraft voor Windows.
 3. Wanneer het downloaden is voltooid, opent u de gamelauncher, speelt u de Windows-versie van de titel af en drukt u op de knop Afspelen. Je moet het spel openen naar versie 1.20.31 of welke versie dan ook die momenteel beschikbaar is.

Met de bovenstaande stappen kun je Minecraft snel en effectief updaten naar de nieuwste stabiele versie wanneer deze door Mojang wordt uitgebracht. Het wordt echter nog steeds ten zeerste aanbevolen om indien mogelijk automatische updates in te schakelen, omdat dit de noodzaak elimineert om door menu’s en winkelpuien te bladeren om dit anders te doen.

Bewerkt door
Rachel Semlie


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *