Hoe New York het duur maakte om haarstylist te worden

Hoe New York het duur maakte om haarstylist te worden

Haarverzorging in New York was ooit een eenvoudige aangelegenheid.

Als je als kapper of haarstylist wilde werken, had je alleen verlangen en enige tijd als leerling nodig. Decennia lang waren er geen eisen van de staat. Je had geen rijbewijs of opleiding nodig. Er waren geen examens of vergoedingen.

Dat veranderde in 1946 toen de wetgevers van de staat een vereiste goedkeurden dat toekomstige haarsnijders een vergunning zouden krijgen. Men had een “opleiding aan een school voor kapper nodig”, zeiden ze, samen met een briefje van een arts waarin werd verklaard dat de aanvrager vrij was van “besmettelijke of overdraagbare ziekte” en een “goed moreel karakter” had.

Goedkeuring opende de deur naar vrijwel elke vorm van service die je in een kapperszaak zou vinden, inclusief trimmen en scheren, shamponeren, gezichts- en hoofdhuidmassages en kleurbehandelingen – alleen voor mannen.

Een deel van die wet had betrekking op cosmetisch werk op vrouwen.

Sindsdien zijn hooggeplaatste zorgen over de bescherming van de openbare veiligheid ingehaald door een systeem dat nieuwe en dure hindernissen blijft toevoegen, die de staat inkomsten opleveren, maar het moeilijker maken om een ​​baan te vinden.

De nieuwste barrière – dat elke “shampoeassistent” 500 uur instructie moet ondergaan en een staatsvergunning krijgt – volgt een trend van toenemende regelgeving die begon in de jaren negentig.

Astor Place haarstylisten
Shampoo-assistent Evelyn Moquette shampoos klant Ammar Varbee bij Astor Place Hairstylists.Helayne Seidman

De statuten van 1946 werden in 1992 ingetrokken en vervangen door een nieuwe wet die de traditionele kapperverantwoordelijkheden opsplitste in categorieën, waarbij elke vaardigheid uiteindelijk zijn eigen afzonderlijke licentie vereiste.

READ  Fortnite lanceert Flash Skin-collectie

In 1994 heeft de staat een esthetiek licentie, waarvoor 600 uur training nodig was, een licentie voor natuurlijke haarstyling, wat 300 uur instructie en een nagel specialiteit licentie, met 250 uur klassikaal werk.

De meest veeleisende vereiste was de 1.200 uur training voor een cosmetologie licentie (later verlaagd tot 1.000 in 1999). Dat jaar introduceerde de staat ook nieuwe regelgeving voor een waxing licentie, waarvoor 75 uur studie nodig is.

En dat allemaal tegen enorme kosten.

Het gemiddelde collegegeld voor de vereiste opleiding aan schoonheidsspecialisten in New York komt uit op $ 13.354 en het duurt ongeveer 10 maanden om te voltooien, volgens een sectorbeoordeling.

“Scholen kunnen regels opstellen die een vast klantenbestand creëren”, zegt Lisa Knepper van het Instituut voor Justitie en kritiek op de nieuwe vergunningsvereiste.

“Er zijn eigenlijk maar een handvol andere staten die een licentie voor shampo-assistenten hebben, en de trend is om er vanaf te komen.”

Written By
More from Aubrey Mason

Xbox-game Halo Infinite verschijnt najaar 2021 | NU

De nieuwe game in de populaire Halo-serie wordt in de herfst van...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *