Hoe Python installeren na het downloaden?

Hoe Python installeren na het downloaden?

Hoe Python te installeren

Stapsgewijs proces om Python op uw systeem te installeren na een succesvolle download

In dit artikel leiden we u stap voor stap door het proces Hoe Python te installeren op uw systeem na het succesvol downloaden van de nieuwste versie. Python, beroemd om zijn eenvoud en veelzijdigheid, is een krachtige programmeertaal die op verschillende gebieden wordt gebruikt, waaronder webontwikkeling, datawetenschap, kunstmatige intelligentie en meer.

Stap 1: Python downloaden

Voordat u in het installatieproces duikt, moet u ervoor zorgen dat u over de nieuwste versie beschikt Python-installatieprogramma Gedownload van officieel Python-website. Kies de juiste versie voor jouw besturingssysteem. Python ondersteunt Windows, macOS en Linux.

Stap 2: Voer het installatieprogramma uit

Selecteer de downloadlocatie Python installatiebestand en dubbelklik om de installatiewizard uit te voeren. De wizard vereenvoudigt het installatieproces en leidt u door de noodzakelijke stappen.

Stap 3: Pas de installatie aan (optioneel)

De installatiewizard biedt aanpassingsopties op basis van uw voorkeuren. U kunt ervoor kiezen om de installatie aan te passen door op de knop “Installatie aanpassen” te klikken. Hier kunt u het installatiepad wijzigen, Python aan het systeempad toevoegen en extra functies kiezen. Voor beginners zijn de standaardinstellingen meestal voldoende.

Stap 4: Installeer Python

Nadat u de installatie-instellingen heeft geconfigureerd, gaat u verder met de installatie door op de knop “Nu installeren” te klikken. Het installatieprogramma begint met het kopiëren van de benodigde bestanden naar uw systeem.

Stap 5: Python toevoegen aan PATH (optioneel maar aanbevolen)

Het toevoegen van Python aan het systeem PATH vereenvoudigt het proces van het uitvoeren van Python-scripts vanaf elke opdrachtprompt of terminalvenster. Tijdens de installatie heb je de mogelijkheid om het vakje “Add Python to PATH” aan te vinken. Als u dit tijdens de installatie vergeet te doen, hoeft u zich geen zorgen te maken: u kunt dit handmatig doen.

Om Python handmatig aan PATH toe te voegen:

Open het Startmenu op Windows of Terminal op macOS/Linux.

Zoek naar “Omgevingsvariabelen” in Windows of bewerk een shell-definitiebestand (zoals bashrc of .zshrc) op macOS/Linux.

Voeg het Python-installatiepad toe aan uw systeemPATH.

Stap 6: Controleer de installatie

Om een ​​succesvolle installatie te garanderen, opent u een opdrachtprompt (Windows) of een terminalvenster (macOS/Linux) en typt u de volgende opdracht:

verbrijzeling

Kopieer code

Python-versie

Deze opdracht zou de geïnstalleerde Python-versie moeten weergeven. Bovendien kunt u het volgende uitvoeren:

verbrijzeling

Kopieer code

Punt – versie

Hiermee wordt de versie van de pakketbeheerder voor Python gecontroleerd en wordt ervoor gezorgd dat deze correct is geïnstalleerd.

Stap 7: Installeer de code-editor (optioneel)

Hoewel Python wordt geleverd met een IDLE (Integrated Development and Learning Environment), geven veel ontwikkelaars er de voorkeur aan code-editors van derden of geïntegreerde ontwikkelomgevingen (IDE's) te gebruiken voor een ervaring met meer functies. Populaire keuzes zijn Visual Studio Code, PyCharm en Jupyter Notebook.

Stap 8: Begin met programmeren!

Nadat je Python succesvol op je systeem hebt geïnstalleerd, ben je klaar om aan de slag te gaan Codering. Open uw favoriete code-editor, maak een nieuw Python-bestand (met de extensie .py) en begin met het schrijven van uw Python-code.

Het installeren van Python na het downloaden is een eenvoudig proces, dankzij de eenvoudig te gebruiken installatiewizard. Door deze stappen te volgen, beschikt u over een volledig functionele Python-omgeving op uw systeem, klaar voor uw programmeeravonturen. Of je nu een beginner of een ervaren ontwikkelaar bent, de veelzijdigheid van Python maakt het een ideale keuze voor een breed scala aan toepassingen.

Sluit u aan bij onze WhatsApp- en Telegram-community en ontvang regelmatig de nieuwste technische updates

WhatsApp-pictogram
Telegram-pictogram

READ  [The Turning Point] Ondernemer Vikash Jaiswal's liefde voor online games sinds zijn jeugd bracht hem ertoe om mobiel te beginnen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *