Hoe te verhelpen dat games op de Xbox-console niet kunnen worden verwijderd

Hoe te verhelpen dat games op de Xbox-console niet kunnen worden verwijderd

Maak je geen zorgen als je problemen ondervindt bij het verwijderen van games op je Xbox-console. Er zijn verschillende oplossingen die dit probleem kunnen helpen oplossen. De meest voorkomende redenen waarom games niet kunnen worden verwijderd, zijn beschadigde gamebestanden en een beschadigde cache.

Schakel uw console uit en weer in

Het uitvoeren van een stroomcyclus is vaak een effectieve manier om verschillende problemen op uw Xbox-console op te lossen. Om uw consolecyclus uit te voeren:

 1. Houd de Xbox-knop 5 tot 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld.
 2. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht een paar seconden.
 3. Sluit het netsnoer opnieuw aan en schakel de console in.

Controleer nu of u uw games kunt verwijderen.

Verwijder uw account en voeg het opnieuw toe

Sommige gebruikers hebben succes gemeld door hun accounts te verwijderen en opnieuw toe te voegen. Om dit te doen:

 1. Verwijder uw account van uw Xbox-console door naar Profiel en systeem > Instellingen > Account > Accounts verwijderen te gaan.
 2. Voeg je account weer toe aan je Xbox-console door naar Profiel en systeem > Toevoegen of wisselen > Nieuw toevoegen te gaan.
 3. Voer de inloggegevens van uw Microsoft-account in en volg de stappen om uw profiel aan de console toe te voegen.

Alternatief MAC-adres scannen

Het wissen van het alternatieve MAC-adres kan ook helpen het probleem op te lossen. Volg de volgende stappen:

 1. Druk op de Xbox-knop en ga naar Systeem > Instellingen > Netwerk > Netwerkinstellingen.
 2. Selecteer “Geavanceerde instellingen” en vervolgens “Alternatief MAC-adres”.
 3. Kies de knop Wissen en start de console opnieuw op.

Wis de Xbox-cache

Als de bovenstaande oplossingen niet werken, kan het probleem vaak worden opgelost door de Xbox-cache te wissen. Om de cache te wissen:

READ  Xbox krijgt binnenkort mogelijk meer achterwaarts compatibele games

Druk op de Xbox-knop en ga naar ‘Systeem > Instellingen > Systeem > Controllerinformatie’.

Selecteer Console opnieuw instellen op het scherm Uw console opnieuw instellen en kies Games en apps opnieuw instellen en behouden.

Zet je Xbox-console terug naar de fabrieksinstellingen

Als al het andere niet lukt, kun je proberen de fabrieksinstellingen van je Xbox-console te resetten. Houd er echter rekening mee dat hierdoor alle gegevens van uw console worden gewist. Terugzetten naar fabrieksinstellingen:

 1. Druk op de Xbox-knop en ga naar ‘Profiel en systeem > Instellingen > Systeem > Controllerinformatie’.
 2. Selecteer ‘Console opnieuw instellen’ en kies ‘Games en apps opnieuw instellen en behouden’.

Door deze stappen te volgen, zou u het probleem moeten kunnen oplossen waarbij u geen games van uw Xbox-console kunt verwijderen. Houd er rekening mee dat het wissen van uw Xbox-cache en het uitvoeren van een fabrieksreset uw games niet zal verwijderen, tenzij u ze specifiek verwijdert of een volledige reset van de console uitvoert.

Bronnen: Microsoft-ondersteuning

Definities:

 • Beschadigde spelbestanden: Spelbestanden die beschadigd of onvolledig zijn geworden, waardoor problemen met hun functionaliteit ontstaan.
 • Beschadigde cache: Tijdelijke bestanden die op uw Xbox-console zijn opgeslagen en die beschadigd of beschadigd zijn geraakt, wat problemen kan veroorzaken bij het verwijderen van de game.
 • Energiecyclus: Het proces waarbij een apparaat wordt uitgeschakeld, de stroombron wordt losgekoppeld, een korte tijd wordt gewacht, de stroombron vervolgens weer wordt aangesloten en het apparaat weer wordt ingeschakeld. Power cycling kan vaak helpen bij het oplossen van verschillende problemen door het apparaatsysteem bij te werken.
 • Fabrieksinstellingen: Het proces waarbij het apparaat wordt hersteld naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen, waarbij alle gebruikersgegevens worden gewist en teruggezet naar de oorspronkelijke staat.
READ  Bereid je voor en begin met gamen met de beste Xbox-deals voor februari 2023

Dit artikel biedt oplossingen voor gebruikers die problemen ondervinden bij het verwijderen van games op hun Xbox-console. Er worden verschillende stappen voor probleemoplossing uitgelegd, zoals het inschakelen van de console, het verwijderen en toevoegen van gebruikersaccounts, het wissen van het alternatieve MAC-adres en de Xbox-cache en zelfs het uitvoeren van een fabrieksreset. Elke oplossing wordt gedetailleerd beschreven, met stapsgewijze instructies om gebruikers door het proces te leiden. Het behandelt ook veelgestelde vragen over de vraag of het wissen van de Xbox-cache games zal verwijderen en de algemene veiligheid van het verwijderen van cachebestanden. Het artikel wordt afgesloten door gebruikers te verzekeren dat de genoemde oplossingen het probleem moeten helpen oplossen en geeft definities van gerelateerde termen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *