Hoe u de Xbox-serie schoonmaakt en onderhoudt

Hoe u de Xbox-serie schoonmaakt en onderhoudt

Onderhoud van uw Xbox-serie Het is belangrijk om het meeste uit uw game-ervaring te halen gedurende de hele levenscyclus van uw console. Je denkt misschien dat het onderhouden van een console veel moeite kost, maar dat is verre van waar.

In het verleden duurden de generaties van videogameconsoles traditioneel vijf jaar, maar de zaken zijn dramatisch veranderd. Tegenwoordig wordt van gamers verwacht dat ze acht jaar of langer moeten wachten voordat ze naar een nieuwe generatie moeten springen, en een console zou tot die tijd moeten kunnen overleven.

Hoe u de Xbox-serie schoonmaakt en onderhoudt

Om uw Xbox-serie schoon te maken

  1. Plaats je Xbox op de juiste plaats
  2. Maak je Xbox-serie schoon
  3. Schakel de slaapmodusfunctie uit op uw Xbox Series
  4. Behoud je Xbox-serie

1]Plaats je Xbox op de juiste plaats

Veel mensen negeren hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat hun Xbox in de juiste omgeving wordt geplaatst. Vermijd bijvoorbeeld kleine, besloten ruimtes omdat het apparaat optimale ventilatie vereist. Daarom raden wij u aan uw Xbox Series te plaatsen

Verder mag men niets naast of bovenop de console plaatsen, omdat hierdoor de hitte kan worden afgevoerd.

Naar onze mening kun je ze het beste op de grond bewaren, indien mogelijk, of op een bureau. Maar houd er rekening mee dat dit de ophoping van stof niet zal voorkomen.

leest: Xbox-serie uitschakelen

2]Maak je Xbox-serie schoon

De beste manier om je Xbox-serie te onderhouden Wat u ook doet, er zullen zich stofdeeltjes ophopen op de console, waardoor de ventilatiegaten verstopt kunnen raken en deze oververhit kan raken.

READ  De lancering van FFXIV voor Xbox is welkom, maar te laat

Het enige wat je voor deze klus nodig hebt is een kleine, zachte doek. Gebruik het om stof voorzichtig van de buitenkant van uw console te vegen. Van daaruit kun je naar binnen gaan en hetzelfde doen. Zorg ervoor dat u het apparaat loskoppelt van de stroombron voordat u naar binnen gaat.

Begrijp alsjeblieft dat het trekken van je Xbox-serie Als de console echter op de juiste manier wordt onderhouden, kan deze garantie in de toekomst nooit meer worden geactiveerd.

Dit is wat Microsoft aanbeveelt voor specifieke apparaten:

  • Xbox-serie: Gebruik een zachte doek die is bevochtigd met een oplossing van 70% isopropylalcohol (IPA) of minder. Doen Nee Gebruik desinfecterende doekjes.
  • Xbox draadloze controller: Gebruik een van de bovenstaande desinfecterende doekjes of een zachte doek bevochtigd met een IPA-oplossing van 70% of minder.
  • Xbox Elite draadloze controller-serie 2: Gebruik alleen een zachte doek die is bevochtigd met een IPA-oplossing van 70% of minder, Formula 409 allesreiniger, Windex glasreiniger, Dawn (of een ander mild afwasmiddel) en water. Doen Nee Gebruik desinfecterende doekjes.
  • Xbox-adaptieve controller: Gebruik een van de bovenstaande desinfecterende doekjes of een zachte doek bevochtigd met een IPA-oplossing van 70% of minder.
  • Draadloze/stereoheadset voor Xbox: Gebruik een alcoholprimer of een zachte doek die is bevochtigd met een isopropylalcohol (IPA)-oplossing van 70% of minder. Gebruik voor alle andere producten kleine hoeveelheden oplossingen op een zachte doek.

leest: Xbox-serie

3]Schakel de slaapmodusfunctie op uw Xbox Series uit

Voor degenen die het nog niet wisten: de Xbox-serie Wanneer de console in de sluimerstand wordt gezet, blijft deze gedurende deze tijd in de stand-bymodus, wat betekent dat achtergrondprocessen blijven draaien, ook al is de Xbox niet volledig ingeschakeld.

READ  "Het duurt jaren en jaren om geweldige games te maken."

Als het gaat om de optie Uitschakelen (Power Save), wordt hiermee uw Xbox Series uitgeschakeld Het zorgt er echter voor dat apparaten minder stroom verbruiken wanneer ze zijn uitgeschakeld, in een poging enkele belangrijke functies te behouden.

leest: Xbox-serie

4]Behoud je Xbox-serie

Offline systeemupdate

Het laatste dat we hier willen noemen, is het behouden van je Xbox Series Updates zijn belangrijk omdat ze uw systeem veilig houden, bugs elimineren en nieuwe functies bieden. Als u dit doet, zorgt u ervoor dat uw console buiten de fysieke kant wordt gehouden.

Voor degenen die niet zeker weten hoe ze hun Xbox handmatig moeten updaten, ga naar Instellingen en kies Updates onder het tabblad Systeem.

leest: Hoe u opgeslagen gamegegevens op de Xbox Series kunt verwijderen

Hoe lang moet ik mijn Xbox Series bewaren

De optie is beschikbaar om je Xbox Series te behouden

Is het veilig om je Xbox Series uit te pakken?

We raden het gebruik van een stofzuiger op uw Xbox Series af Zoals je kunt zien, kan een stofzuiger je Xbox beschadigen door statische elektriciteit uit te zenden die de interne componenten kan beschadigen.

Hoe u uw Xbox-serie onderhoudt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *