Hoe u “Klik op de achtergrond om het bureaublad te onthullen” op macOS uitschakelt

Hoe u “Klik op de achtergrond om het bureaublad te onthullen” op macOS uitschakelt

Apple heeft dinsdag macOS Sonoma voor het publiek uitgebracht, en de update brengt verschillende nieuwe functies met zich mee, waaronder enkele kleine. Een ding dat gebruikers misschien hebben opgemerkt na het installeren van de update is de nieuwe optie “Klik op de achtergrond om het bureaublad weer te geven” die standaard is ingeschakeld en, zoals de naam al doet vermoeden, alle vensters verbergt wanneer u op de achtergrond klikt.

Als u zich ergert aan deze nieuwe functie, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er is een manier om deze uit te schakelen.

Voorkom dat uw Mac uw bureaublad weergeeft wanneer u op een achtergrond klikt

macOS heeft altijd snelkoppelingen om snel je bureaublad te openen, zodat je daar gemakkelijk toegang hebt tot je bestanden of gewoon naar de prachtige achtergrond kunt kijken (en macOS Sonoma wordt geleverd met nieuwe, prachtige achtergronden). U kunt bijvoorbeeld op de Command + F3-toetsen op het toetsenbord drukken of eenvoudigweg een gebaar op het trackpad gebruiken om uw bureaublad weer te geven wanneer er vensters op het scherm staan.

Maar om het voor sommige gebruikers gemakkelijker te maken, kunt u met macOS Sonoma uw bureaublad onthullen door eenvoudig op een willekeurig deel van uw achtergrond te tikken. Sommige mensen gebruiken deze functie echter de hele tijd zonder dat ze dat willen, wat het erg vervelend maakt.

Als dit voor u het geval is, kunt u als volgt Tap Wallpaper to Reveal Desktop op macOS uitschakelen:

  1. Open de app Systeeminstellingen
  2. Klik op het Bureaublad en Dock-menu
  3. Zoek naar de optie “Klik op de achtergrond om het bureaublad te onthullen”
  4. Waar ‘Altijd’ staat, klikt u op en kiest u ‘Alleen in Stage Manager’
READ  Larry Hreib, majoor Nelson op Xbox, verlaat Microsoft
Hier leest u hoe u dit kunt uitschakelen

Nadat u deze stappen heeft gevolgd, zal uw Mac het bureaublad niet langer weergeven wanneer u op een achtergrond klikt, behalve wanneer… Theatermanager Rennen.

Stoorde deze functie je? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

Lees ook

FTC: We gebruiken automatische partnerlinks om inkomsten te verdienen. meer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *