Hoe ‘Xbox-foutcode 0x80190190’ te repareren

Hoe ‘Xbox-foutcode 0x80190190’ te repareren

Als je een live service-game probeert te spelen, heb je een internetverbinding op je Xbox Series S | nodig X of je hebt geprobeerd je console bij te werken, heb je mogelijk de “Xbox-foutcode 0x80190190 ontmoet. Dus hoe repareer je dit? Er zijn verschillende manieren om deze Xbox-foutcode te omzeilen.

Wat is “Xbox-foutcode 0x80190190”?

“Xbox-foutcode 0x80190190” treedt meestal op wanneer u problemen ondervindt met uw internetverbinding, waardoor de console geen verbinding kan maken met het Xbox-netwerk. Je kunt het probleem negeren en doorgaan met het spelen van je game. Maar als het niet kan worden ingeschakeld, volgen hier enkele oplossingen!

Verwant:

Halo Infinite: Fout bij niet-beschikbare multiplayer oplossen

Hoe ‘Xbox-foutcode 0x80190190’ te repareren

CC: Geekstraat

  1. Controleer je internetverbinding: Als je “Xbox-foutcode 0x80180190” tegenkomt, is de kans groot dat je offline bent geweest en gewoon bent vergeten opnieuw verbinding te maken, vooral wanneer je een game probeert te spelen. De eenvoudigste oplossing hiervoor ligt het meest voor de hand. Maak gewoon opnieuw verbinding met internet of gebruik een LAN-kabel. Latentieproblemen en verbindingsproblemen zijn inbegrepen, en je hebt over de hele linie een betere game-ervaring. Ga naar de instellingen die worden weergegeven door het tandwielpictogram. Ga naar netwerkinstellingen. Klik op Netwerkverbinding testen.
  2. Cache wissen: Kom je nog steeds de ‘Xbox-foutcode 0x80190190’ tegen? U kunt het beste de Xbox-cache leegmaken, waar tijdelijke bestanden worden opgeslagen. Het helpt meestal om de console te versnellen bij het uitvoeren van games of andere applicaties. De cache kan na verloop van tijd verstopt raken en dit soort problemen veroorzaken. Dus ga je gang en volg deze stappen om de cache te wissen: Houd de Xbox-aan / uit-knop minstens 10 seconden ingedrukt. Xbox wordt uitgeschakeld. Koppel de Xbox-voedingskabel los. Wacht even. Sluit de Xbox-voedingskabel opnieuw aan en wacht nog een minuut. Schakel je Xbox in en je game zou moeten werken.
  3. Reset Xbox MAC-adres: Krijg je nog steeds “Xbox-foutcode 0x80190190”? De volgende stap is het wissen van uw MAC-adres. Dit kan problemen oplossen waardoor je geen verbinding kunt maken met het Xbox-netwerk. Volg deze stappen om uw MAC-adres opnieuw in te stellen: Ga naar Xbox-instellingen via het tandwielpictogram. Ga naar het tabblad Netwerk onder Algemeen in de rechterbovenhoek. Netwerkinstellingen openen. Kies Geavanceerde instellingen en selecteer Alternatief Mac-adres. Selecteer Scannen. Je wordt nu gevraagd om je Xbox opnieuw op te starten. Alle netwerkinstellingen worden teruggezet naar hun standaardwaarden. Dit helpt eventuele problemen met uw internetverbinding op te lossen.
  4. Controleer op nieuwe updates: Als u geconfronteerd wordt met “Xbox-foutcode 0x80190190”, is het mogelijk dat u niet bent bijgewerkt naar de nieuwste systeemupdate. Microsoft heeft zojuist de nieuwe systeemupdate van april uitgebracht, die uw verbindingsproblemen kan oplossen. Ga naar het tabblad Systeem onder Instellingen. Raak consoledetails aan. Selecteer Updates op je Xbox om te controleren op de nieuwste update. Download en installeer de nieuwste update, en je zou goed moeten zijn om te gaan.
READ  Phil Spencer legt uit waarom we nog nooit hebben gehoord over een Hideo Kojima-game op Xbox

Hopelijk lossen deze stappen de “Xbox-foutcode 0x90190190” op. Nu kun je weer games spelen! Als je nog steeds geen oplossing kunt vinden, is er mogelijk een probleem met de Xbox-servers. Je kunt ze bekijken op Xbox-hoesje of onderste detector. Hoor meer Xbox-fixes op TheNerdStash.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *