Hoe Zelda-fans het einde veranderden in Ocarina of Time op de Vanilla N64

Hoe Zelda-fans het einde veranderden in Ocarina of Time op de Vanilla N64
Ocarina of Time . Hier is het verhaal van hoe sommige fans het toch voor elkaar hebben gekregen – allemaal op een standaard N64 met een cartridge Ocarina Ongewijzigd.”/>
Zoom / Dit… hoort niet te gebeuren in Ocarina of Time. Hier is het verhaal van hoe sommige fans het toch hebben laten gebeuren – allemaal op een standaard N64 zonder mods ocarina patroon.

De zomerspelen zijn snel gedaan

Binnenkort hebben we Gids voor zomerspelen snel klaar 2022 Het evenement organiseerde een verbluffende demo van een klassieke videogame – een die sindsdien zoemt en het artikel van Ars reageerde. Als we het haar willen splitsen, gaat dit via de klassieke N64 1998 The Legend of Zelda: Ocarina of Time Geen “sprintrace”, maar weer een voorbeeld van “TASBot“Een concept dat gaming transformeert op manieren waar we 24 jaar geleden niet van hadden kunnen dromen.

Fans team en programmeurs verantwoordelijk voor Demonstratie “Triforce-procent” deze week Sindsdien hebben ze onthuld hoe ze deze prestatie hebben bereikt met niets meer dan de voorraad N64 en het origineel ocarina Retail Cartridge – hoewel het geheim betrekking heeft op console-invoer die te snel en nauwkeurig is om door iets minder dan een computer te worden gemaakt.

Niets ouds aan dit hardlopen

Video begin 2020 waarin wordt uitgelegd hoe het manipuleren van verouderde referenties werkt. Misschien wilt u dit bekijken voordat u de SGDQ 2022-video bekijkt, die hieronder is ingesloten.

De demonstratie van 53 minuten (inbegrepen aan het einde van dit artikel) begint met een kwetsbaarheid die eerder eind 2019 werd ontdekt en die de gemeenschap noemde “De zinloze referentie manipuleren. “Deze exploit maakt gebruik van een kwetsbaarheid in de originele 1.0-versie van de game, waardoor spelers numerieke waarden die aan bepaalde objecten in het geheugen van de game zijn toegewezen, konden manipuleren. Een meer gestroomlijnde uitleg van deze complexe techniek is te vinden in een YouTube-video van begin 2020 (hierboven ingesloten), waar het de verschillende numerieke waarden toont die aan elk object in het spel zijn toegewezen, zoals de X-, Y-, Z-assen en hun rotatie.

Slimme spelers kunnen ervoor zorgen dat waarden de originele spelcode overlappen of overweldigen, zodat ze naar eigen goeddunken kunnen worden gemanipuleerd. De technologie die we deze week in het spel zien, vereist een link om een ​​rotsblok op te rapen terwijl je door het “laadgebied” gaat, een baan die wordt gebruikt om laadpauzes op N64-apparaten te verbergen, en om dit te doen op een manier waarop het spel was niet ontworpen om te hanteren.

Aanvankelijk was deze exploit een snelle tool die het spel kon misleiden om de laatste credits-reeks te laden en technisch gezien in slechts een paar minuten als “voltooiing” werd geteld. Maar het draaien van Triforce-procent gaat veel verder dan dat.

Nieuwe inhoud opnemen in een klassiek spel

Hé, wacht, dit hoort hier niet thuis ... maar zoals het TASBot-demoteam aangeeft, is Arwing weggelaten uit <em> Star Fox 64 </em> in patroon <em> Ocarina </em> origineel, als herinnering dat dit object werd gebruikt om bepaalde animatieacties in de vroege ontwikkeling te testen.” src=”https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2022/07/Screenshot-103-980×653.png ” width=”980″ height=”653″/></a><figcaption class=
Zoom / Hé, wacht, dat hoort hier niet thuis … maar zoals het TASBot-demoteam aangeeft, Arwing van Star Fox 64 oorspronkelijk links ocarina Cartridge, als herinnering dat dit object werd gebruikt om bepaalde animatieacties in de vroege ontwikkelingsperiode te testen.

De zomerspelen zijn snel gedaan

Door specifieke items op te pakken en neer te zetten, vervolgens de heldenlink van het spel te laten bewegen en manoeuvres in een specifieke volgorde uit te voeren, opent het TASBot-team een ​​doos van Pandora voor wat bekend staat als het uitvoeren van willekeurige code – het type kwetsbaarheid dat door hackers over de hele wereld wordt gebruikt om een gesloten computersysteem laten draaien met de code die ze willen. Bovendien begint de reeks bewegingen en commando’s in TASBot de N64 te vertellen om knopinvoer van alle vier de N64-controllers te accepteren alsof het een token is.

Dit sabotagemenu voor items in de game bleef als een experimenteel item en werd gemakkelijk ontdekt voor gebruik in SGDQ 2022-weergave.
Zoom / Dit sabotagemenu voor items in de game bleef als een experimenteel item en werd gemakkelijk ontdekt voor gebruik in SGDQ 2022-weergave.

De zomerspelen zijn snel gedaan

Op dit punt grijpt de computer alle vier de poorten van de N64-console en verzendt een snelle reeks klikken op de knop, alsof het een superheld met ontelbare vingers is die gelijk is aan The Flash. hapering ocarina Een cartridge gaf de N64 de opdracht om elke klik op een knop te accepteren op een manier die overeenkwam met bepaalde codereeksen. Zodra genoeg van deze payload is verzonden, kan het team de normale controle teruggeven aan de “speler eerst”-poort, zodat een echt persoon een geheel nieuwe reeks inhoud kan spelen – allemaal gegooid in N64 RAM (random access memory) via de te snel voor de andere drie consoles.

Deze snelle patches kunnen veel verbazingwekkende dingen doen die samen lijken op een volledig opgeblazen cartridge ROM-patch, hoewel het TASBot-team zich beperkt tot wijzigingen die specifiek van toepassing zijn op het console-RAM: kleine wijzigingen in bestaande code of algemene bestandsvervangingen of opdrachten die het spel vertellen om inhoud te negeren dat normaal gesproken wordt geladen vanaf het ROM. Als gevolg hiervan kan deze exploit defect raken of crashen als spelers afwijken van het verwachte pad waarvoor deze exploit is geoptimaliseerd.

READ  Bridge of Spirits-fotomodus - PlayStation.Blog

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *