Xbox Live Gold stopt binnenkort met het aanbieden van maandelijkse Xbox 360-games

waarom maakt het uit: Binnenkort zullen Xbox Live Gold-leden Xbox 360-titels niet langer als maandelijkse keuze zien. Hoewel het Xbox One en nieuwere games naar de service zal blijven brengen, is het interessant om op te merken dat Xbox 360-bezitters een enorm voordeel zullen verliezen. Online spelen lijkt momenteel de enige trekking te zijn voor 360 gouden abonnees.

Microsoft verwijdert dit najaar Xbox 360-games uit Games with Gold. Het nieuws komt via e-mails die in het weekend naar abonnees zijn verzonden. In het bericht staat dat Microsoft “een limiet heeft bereikt” [its] De mogelijkheid om Xbox 360-games in de catalogus te brengen.”

Vanaf 1 oktober 2022 zullen maandelijkse games die via Games with Gold worden aangeboden aan Xbox Game Pass Ultimate- en Xbox Live Gold-leden, geen Xbox 360-titels meer bevatten.

We hebben onze mogelijkheden om Xbox 360-games in de catalogus te brengen, gemaximaliseerd; Games with Gold blijft echter elke maand spannende Xbox One-titels en exclusieve kortingen bevatten. “

Microsoft heeft bevestigd dat deze wijziging geen invloed heeft op games die voor de deadline zijn gedownload. Alle XB360-games die spelers vóór 1 oktober inwisselen, staan ​​nog steeds op hun Xbox-account, zelfs als ze annuleren Xbox Live Gold Abonnement. Microsoft blijft zoals gewoonlijk elke maand Xbox One-titels toevoegen.

Microsoft kan proberen klanten over te halen om te upgraden naar Xbox One of Series X | S en betaal ze aan een Game Pass Ultimate-abonnement. Het bedrijf begon vorig jaar met het uitfaseren van de Live-branding toen het Xbox Live hernoemde tot ‘Xbox Network’. De Xbox 360 is echter niet compatibel met Game Pass, dus Microsoft kon niet stoppen met Live Gold.

Fans staan ​​niet echt open voor het stopzetten van hun oude diensten, zoals we hebben gezien uit de negatieve reactie die Sony ontving over de sluiting van de PlayStation 3- en PSP-winkels. Aangezien Gold nog steeds de enige manier is voor 360-bezitters om online te spelen, zal Microsoft het waarschijnlijk een tijdje houden.

afbeelding tegoed: Tom Whitehead

READ  Resident Evil 7 kan een Xbox Series X- en PS5-upgrade krijgen
Written By
More from Vanessa Hale
Assassin’s Creed Valhalla: Xbox One X versus Xbox Series X
Zelden krijg ik de kans om een ​​game op één console te...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *