Honderdduizenden privégegevens op straat na hackgame studio Capcom | NU

Door een hack bij het Japanse gamebedrijf Capcom ligt de informatie van zeker tienduizenden klanten op straat, meldt de game-ontwikkelaar maandag. website.

Het betreft informatie van personeel en klanten in Japan en Noord-Amerika. Het is onduidelijk hoeveel mensen getroffen zijn door het datalek, maar het zouden 350.000 verschillende data zijn.

Capcom werd vorige week getroffen door een cyberaanval waarbij 1 terabyte aan informatie werd gestolen. Het bedrijf heeft nu in kaart gebracht welke privacygevoelige informatie op straat staat.

In Japan zijn de namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen gelekt van iedereen die contact heeft opgenomen met de klantenservice. Voor de Amerikanen zijn dit gegevens van een online winkel en de e-sportsite van het bedrijf.

Bovendien werden naar verluidt tienduizenden aandeelhoudersgegevens gelekt, waaronder namen, e-mailadressen en geslachtsinformatie.

Gevoelige bedrijfsinformatie ook op straat

Ook zouden er veel privacygevoelige data zijn van oud-medewerkers en hun gezinsleden, waaronder rapporten van de HR-afdeling en interne documenten.

Capcom zorgt ervoor dat creditcardgegevens of andere financiële gegevens niet worden ontmaskerd doordat betalingen worden verwerkt door een externe partij.

Het Japanse bedrijf verwierf bekendheid in de jaren tachtig en negentig met games zoals straatvechter, Mega Man in Resident Evil. Het online spel Monster Hunter: World is de grootste titel die het bedrijf heeft uitgebracht.

READ  Tol voor sterke dranktragedie bereikt 21, bestelt Punjab CM sonde
Written By
More from Aubrey Mason

Vergeet de PS5-aanvulling – waarom wacht ik op de Nintendo Switch Pro

Vanaf dat moment PS5 Het ging vorig jaar in de uitverkoop, gamers...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *