Hoofddorpse dames en Akrides heren winnen tweede editie Kennemer Basketball Games – De Jutter

IJmuiden – De toewijding en het fanatisme lieten niet zien dat de acht wedstrijden van de tweede Kennemer Basketball Games zonder publiek werden gespeeld. Vooraf leek Hoofddorp het meest veelbelovend voor zowel mannen als vrouwen. De dames van Hoofddorp, die in de promotiedivisie spelen, kijken nog voordat het seizoen is begonnen op. Assistent-trainer Nico Zomer: “We willen kampioen worden en naar de eredivisie gaan.” Hoofddorp was daardoor een maatje te groot voor Akrides en het jeugdteam van Heiloo. Maar het verzet dat de 15- en 16-jarigen van Heiloo boden tegen Hoofddorp maakte duidelijk wie de toekomst heeft.

Bij de mannen was het spannender. OG, Beverwijk, Hoofddorp en Akrides zijn goed aan elkaar gewaagd en spelen dit seizoen alle vier in de nationale eerste klasse. Met name Hoofddorp heeft zich versterkt ten opzichte van vorig seizoen, maar moest net als Beverwijk in een echte derby verliezen van Akrides. Coach Hooiveld van Akrides genoot van het plezier en de gretigheid maar durft geen voorspellingen te doen voor de eindstand.

Aanstaande zaterdag 12 september gaat de wedstrijd van start en staat de derby Akrides – Onze Gezellen meteen op het programma. Na de goede ervaringen met de tweede editie van de Kennemer Games wil het bestuur van Akrides opnieuw een beperkt publiek toelaten in een aangepaste vorm. Volgende week meer nieuws hierover op de website van Akrides.

Alle resultaten van het toernooi:

Dames Akrides vs Hoofddorp 29-97; OG vs Heiloo 62-53; Akrides vs OG 51-34; Heiloo vs Hoofddorp 44-85; Mannen Akrides vs Hoofddorp 68-55; OG vs Beverwijk 75-70; Akrides vs Beverwijk 63-53; OG vs Hoofddorp 67-77.

READ  Elder Scrolls komt in juni online naar de PS5 en Xbox Series X.Written By
More from Lesley Curry
Hands-on: iOS 14.2 beta 1-wijzigingen en functies [Video]
Apple heeft nieuwe software-updates in een razendsnel tempo uitgebracht, met de laatste...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *