Hoogste aantal nieuwe Covid-19-gevallen gemeld aan de WHO in de afgelopen 24 uur

General view during a press conference at the World Health Organization (WHO) on July 3, at the WHO headquarters in Geneva.
Deze illustratie, gemaakt bij de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), onthult ultrastructurele morfologie die wordt vertoond door coronavirussen. Centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC)

De Centers for Disease Control and Prevention hebben hun richtlijnen bijgewerkt voor mensen die thuis isoleren met Covid-19 om overdracht van het virus te voorkomen.

Ze bieden één strategie op basis van tijd en symptomen, en een andere aanpak op basis van testen.

Iemand die positief is getest op Covid-19 en symptomen heeft, kan de isolatie stoppen 10 dagen nadat de symptomen voor het eerst zijn verschenen, zolang er 24 uur zijn verstreken sinds de laatste koorts zonder het gebruik van koortsverlagende medicijnen en als symptomen zoals hoesten en kortademigheid adem is verbeterd.

Mensen met Covid-19-symptomen die thuis isoleren en toegang hebben tot tests, kunnen de isolatie verlaten als koorts is verstreken zonder het gebruik van medicatie, als de symptomen verbeteren en als tests met een tussenpoos van meer dan 24 uur negatief terugkomen, volgens de richtlijnen.

De herziene richtlijnen zijn vrijdag online gepost. De CDC heeft ook de richtlijnen bijgewerkt voor mensen die geïsoleerd zijn na positieve tests voor Covid-19 maar die geen symptomen hebben. Het bureau heeft twee opties aanbevolen: een op tijd gebaseerde strategie en een op testen gebaseerde strategie.

Een persoon zonder symptomen kan 10 dagen na de eerste positieve test de isolatie stopzetten en als hij daarna geen symptomen heeft ontwikkeld.

“Omdat symptomen niet kunnen worden gebruikt om te meten waar deze personen zich in de loop van hun ziekte bevinden, is het mogelijk dat de duur van virale uitscheiding langer of korter is dan 10 dagen na hun eerste positieve test”, waarschuwde de CDC.

Virale verspreiding betekent dat een persoon het virus aan iemand anders kan doorgeven.

READ  Space Punks is een coöp-shooter die erg lijkt op isometrische Borderlands

Als een persoon symptomen ontwikkelt, moet de symptoom- of testgebaseerde strategie worden gebruikt, volgens de richtlijnen.

Mensen die positief zijn getest op Covid-19 en asymptomatisch zijn, kunnen de isolatie ook stopzetten als de resultaten van twee tests met een tussenpoos van meer dan 24 uur negatief zijn.

De beslissing om het isolement te beëindigen ‘moet worden genomen in de context van lokale omstandigheden’, adviseerde de CDC. Werkers in de gezondheidszorg die in nauw contact staan ​​met kwetsbare bevolkingsgroepen en mensen die immuungecompromitteerd zijn – wat de virale verspreiding na herstel zou kunnen verlengen – wordt aanbevolen om langer te isoleren.

De CDC merkte op dat de bijgewerkte richtlijnen mogelijk “in strijd zijn” met de aanbevelingen voor mensen waarvan bekend is dat ze aan het virus zijn blootgesteld. Het bureau beveelt een 14-daagse quarantaine aan na blootstelling, op basis van de tijd die nodig is om ziekte van het virus te ontwikkelen.

Het is mogelijk dat een persoon waarvan bekend is dat hij besmet is, eerder uit isolatie zou kunnen gaan dan een persoon die in quarantaine is geplaatst vanwege de mogelijkheid dat hij besmet is, ‘legde de dienst uit.

Eerdere begeleiding van 3 mei had de isolatieperiode in huis verlengd van zeven naar tien dagen sinds de symptomen voor het eerst verschenen of na de eerste positieve test. De CDC zei dat deze update is gemaakt “op basis van bewijsmateriaal dat een langere duur van virale uitscheiding suggereert”.

Het bureau waarschuwde dat deze aanbevelingen “de meeste, maar niet alle gevallen van secundaire verspreiding kunnen voorkomen”.

READ  Thomas de Stoomlocomotief is nu in Elden Ring

“Het risico van overdracht na herstel is waarschijnlijk aanzienlijk kleiner dan dat tijdens ziekte; herstelde personen zullen op dit moment geen grote hoeveelheden virus verspreiden, als ze überhaupt afwerpen”, aldus de dienst.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *