ICC T20 Wereldbeker 2020 uitgesteld wegens pandemie van coronavirus

ICC T20 Wereldbeker 2020 uitgesteld wegens pandemie van coronavirus

Het ICC hoopt het toernooi van oktober tot november 2021 te organiseren.© Twitter


Het Wereldkampioenschap T20 2020 is uitgesteld vanwege de coronaviruspandemie, zo maakte de International Cricket Council (ICC) maandag bekend. Het toernooi zou dit jaar tussen 18 oktober en 15 november in Australië worden gespeeld. “De International Cricket Council (ICC) heeft vandaag bevestigd dat het ICC Wereldbeker T20 voor mannen in Australië 2020 is uitgesteld vanwege de aanhoudende pandemie van COVID-19”, zei ICC in zijn verklaring. Het ICC heeft ook herziene data bekendgemaakt voor hun drie aanstaande wereldwijde evenementen in cricket voor mannen, waaronder het WK 2023 dat in India zal worden gespeeld.

Het ICC Wereldbeker T20 Heren 2021 wordt gehouden van oktober – november 2021 met de finale op 14 november 2021, aldus de verklaring.

Het ICC T20 Wereldbeker Heren 2022 wordt gehouden van oktober – november 2022 met de finale op 13 november 2022, voegde het toe.

Het 50-over WK voetbal in 2023 wordt gehouden van oktober tot november 2023 in India met de finale op 26 november 2023, zei het.

Het ICC heeft niet vermeld waar de T20 World Cups in 2021 en 2022 worden gehouden.

Het WK 2021 T20 was oorspronkelijk gepland voor India.

Het ICC zei dat het “ermee instemde om de kalender duidelijker te maken en de sport de komende drie jaar de best mogelijke kans te geven om te herstellen van de verstoring veroorzaakt door COVID-19”.

“We hebben een alomvattende en complexe noodplanningsoefening ondernomen en tijdens dit proces was onze hoogste prioriteit het beschermen van de gezondheid en veiligheid van iedereen die bij de sport betrokken is”, zei ICC Chief Executive Manu Sawhney in de verklaring.

READ  Genshin Impact Hacker moet een gestolen account behouden omdat ze geld hebben uitgegeven

“De beslissing om het ICC Wereldbeker T20 Heren uit te stellen, werd genomen na een zorgvuldige afweging van alle beschikbare opties en biedt ons de best mogelijke kans om twee veilige en succesvolle T20 Wereldbekers voor fans over de hele wereld te leveren,” voegde hij eraan toe.

Gepromoot

“Onze leden hebben nu de duidelijkheid die ze nodig hebben rond evenementenvensters, zodat ze verloren bilaterale en binnenlandse cricket kunnen verzetten,” zei Sawhney.

“Het verplaatsen van het WK cricket voor mannen naar een later venster is een cruciaal onderdeel hiervan en geeft ons een betere kans om de integriteit van het kwalificatieproces te behouden. Deze extra tijd zal worden gebruikt om wedstrijden die verloren zouden kunnen gaan vanwege de pandemie, opnieuw te plannen. kwalificatie kan worden bepaald op het speelveld, “zei hij.

Onderwerpen genoemd in dit artikel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *