Minister van Volksgezondheid waarschuwt dat de circulatie van coronavirus in Frankrijk toeneemt

Minister van Volksgezondheid waarschuwt dat de circulatie van coronavirus in Frankrijk toeneemt
De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran arriveert in het Grand Palais voorafgaand aan een receptie met 800 medische medewerkers die hielpen tijdens de nieuwe coronaviruscrisis in Parijs, op 13 juli. Raphael Lafargue / AFP / Getty Images

De circulatie van coronavirus in Frankrijk neemt “toe”, aldus het ministerie van Volksgezondheid, met in het hele land ten minste 400 actieve “clusters” van het virus.

“Dit komt tot uiting in een toename van het aantal oproepen naar SOS-artsen, bezoeken aan de spoedeisende hulp, het aantal clusters en ziekenhuisopnames”, zei het Franse ministerie van Volksgezondheid maandag in een verklaring.

“Deze matige toename is te wijten aan het feit dat een zeer onvoldoende aantal patiënten met symptomen een virologische test uitvoeren en zichzelf isoleren”, voegde de verklaring toe.

Tijdens een interview op maandag zei de Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran dat er bezorgdheid bestaat over een mogelijke heropleving van de nationale gezondheidscrisis, maar bevestigde dat het land “ver” verwijderd is van een tweede golf.

“Er zijn verontrustende tekenen van een hervatting van de epidemie op het nationale grondgebied”, zei Veran, eraan toevoegend dat er “tussen de 400 en 500 clusters” van gevallen van coronavirus zijn gemeld in het hele land, waaronder het district Mayenne, dat hij maandag heeft bezocht.

“We bevinden ons in een toenemende mate van circulatie van het virus, zelfs als we uitgaan van lage besmettingspercentages”, zei Veran.

‘We zijn heel ver van de [second] zwaaien, ‘voegde hij eraan toe.

Volgens Veran is het nationale reproductietarief van het virus nu ‘meer dan één’, wat betekent dat het infectiepercentage waarschijnlijk weer zal stijgen na maanden van achteruitgang als gevolg van sociale afstands- en opsluitingsmaatregelen.

Maandag zijn in totaal 176.754 gevallen van coronavirus bevestigd in heel Frankrijk, met 30.177 sterfgevallen sinds het begin van de uitbraak.

READ  Het ergste GTA 6-lek dat ik ooit heb gezien, gaat viraal

Ten minste 6.589 patiënten blijven in het ziekenhuis met coronavirus, waaronder 467 patiënten op de intensive care.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *