ICQ sluit op 26 juni

ICQ sluit op 26 juni

ICQ, dat in de jaren negentig en begin jaren 2000 korte tijd een zeer populaire berichten-app was, heeft nog maar een maand te gaan voordat het zich bij andere oudere apps en software voegt in de grote boerderij in de lucht. Volgens haar stopt het met werken op 26 juni website, dat gebruikers ook aanmoedigt om over te stappen naar VK Messenger voor informele gesprekken en naar VK WorkSpace voor professionele gesprekken. ICQ kwam in beeld in een tijd dat de meeste mensen IRC gebruikten om te chatten. IRC was echter vooral bedoeld voor groepschats – ICQ maakte het gemakkelijk om tussen twee mensen te communiceren.

Gebruikers die zich aanmeldden voor een account kregen een nummer toegewezen, dat in de loop van de tijd langer werd omdat het opeenvolgend werd uitgegeven. De kortste cijfers bestonden uit vijf cijfers, wat betekent dat de gebruikers die ze kregen er al waren. ICQ piekte begin jaren 2000 toen het 100 miljoen geregistreerde accounts bereikte. Hoewel het niet lang duurde voordat AIM, Yahoo Messenger en MSN Messenger in populariteit overtroffen, werd ICQ's beroemde “uh-oh!” Het geluid van de meldingen blijft voor veel internetgebruikers in die tijd onvergetelijk.

ICQ, afgeleid van de uitdrukking “Ik vraag je”, is ontwikkeld door het Israëlische bedrijf Mirabilis. Het werd vervolgens gekocht door AOL en vervolgens door het Russische bedrijf Mail.Ru Group, nu bekend als VK, dat zijn eigen sociale media- en berichtendiensten heeft.

READ  Je kunt nu de Pixel Watch-update van maart 2023 downloaden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *